БАНИЦА С МЕСО

БАНИЦА С МЕСО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА С МЕСО:

1 глава лук

2-3 л. мазнина

3/4 кайма

4 чаши брашно

1 яйце

1 л. оцет

1 щипка сол

 

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА БАНИЦА С МЕСО:

Запържете 1 ситно нарязана глава лук с 2-3 л. мазнина. Прибавете 3/4 кайма и го изпържете добре, след което го поръсете със сол и черен пипер и свалете от огъня.

 

В голям супник отсейте 4 чаши брашно и прибавете 1 яйце, по 1 л.оцет и олио, 1 щипка сол и вода колкото е необходимо, за да получите тесто, което можете да разбивате с лъжица. Разбивайте го докато започне да образува мехури, след което прибавете още брашно и замесете меко тесто за точене.

 

Разделете тестото на 20-23 по малки топчици, оваляйте ги с ръка, намажете ги леко с растително или с разтопено масло и ги покрийте с хартия и кърпа. Разточете първото тестено топче на питка, колкото чаена чинийка, която с ръка разтеглете на кора колкото тавата. Сложете кората върху намазаната тава и я поръсете с мазнина. По същия начин разтегляйте останалите кори и ги нареждайте една върху друга, като ги ръсите с мазнина. Върху осмата и петнадесетата кора разпределете на равномерен пласт изпърженото месо. Най-горната кора намажете обилно с мазнина. Набодете баницата с вилица и я опечете в умерено силна фурна. Преди да я извадите, намажете я с яйце разбито с малко прясно мляко, и наново я запечете. Поднесете я топла.

Баница със спанак

Баница с късмети

Баница Аламинут

Млечна Баница

Полята Баница

Баница с месо