3 Малинови изкушения

3 Малинови изкушения

3 Малинови изкушения
Един от най-красивите и сладки летни плодове това е малината. Те имат очарователен често леко дрезгав вкус, а като малки всяка една от нас е обикаляла градината на баба, за да си набере шепички от този плод с живителен и благоуханен вкус. С помощта на сайта лечител .инфо ви предлагаме няколко малинови десерта с които да изненадате вашето семейство и да разнообразите горещите летни дни.

Извара с малини

250 г малини
250 г извара
150 г захар
4 л квасена сметана

Приготвяне
Поставете изварата и сметаната в дълбока купа и ги разбийте докато станат на сняг. След това измийте добре малините и ги добавете към разбитите вече извара и сметана. След това поставете сместа в подходящ съд, охладете и поднесете с любов.

Супа от малини

Ето тук очакваме вече да сме ви изненадали, но да възможно е! За да си приготвите супа от малини ще са ви нужни:

500 г малини
500 мл вода
25 г грис може и нишесте
захар на вкус
щипка сол
лимонова кора

Приготвяне
Плодовете на малините се задушават за 15 минути след това към тях се прибавя настъргана кората на половин лимон. Следващата процедура е да намачкате малините и лимонените кори, най-добре е да използвате дървена лъжица за тази процедура, а след това бързо ги прекарвате много на бързо през гевгир. Следващия етап от приготвянето на малинова супа е прибавянето на гриса, а ако сте избрали варианта с нишесте предварително трябва да сте го разтворили в студена вода. Последния етап е да добавите на вкус сол или захар. Малиновата супа може да се поднесе както топла така и студена.

 

Малинов коктейл

Няма нищо по-разхлаждащо и освежаващо през лятото от един студен коктейл. Сега ще ви предложим как да си направите здравословен и вкусен коктейл от малини. За да си го приготвите ще са ви нужни следните продукти:

300 малини
100 г ягоди
100 г шоколадов ликьор
4 с.л. лед, разбит на сняг
Шампанско

Приготвяне
Пасирайте ягодите и малините заедно. Получения плодов сок се разпределя в четири чаши, във всяка чаша се поставят по 25мл. ликьор и по една с.л. смлян лед, всяка чаша се допълва с шампанско. Ако желаете може да до украсите вашия коктейл с листенца мента.

Малини