Лечение на домашни любимици

 

домашен любимецКакто и хората, домашните животни също могат да се лекуват с натурални антибиотични средства. Предимствата на билковите антибиотични средства са многобройни – Срещат се навсякъде в природата. Натуралните антибиотици  за разлика от синтетичните са ефикасни не само против бактерии, но и против вируси и болестотворни гъбички. Много от билките укрепват същевременно и имунната система. Тъй като са естествени продукти, билките не се превръщат в опасни за екологията отпадни продукти,

след като бъдат поети от животното. Използването на естествени антибиотици притежават и определени недостатъци – Лечебните растения не действат така бързо както синтетичните антибиотици. Някои растителни антибиотици увреждат стомашната флора по подобен  на синтетичните лекарства начин. Това се отнася например за  билката златник. В такива случаи е разумно на животното да се дават и пробиотични храни добавки, които да компенсират нанесените поражения. Н якои антибиотично действащи билки са станали толкова популярни, че вече са застрашени от изчезване. Ако ви се налага да използвате такива , посетете специализираните билкови магазини, но се уверете, че купувате екологичен чист продукт.

ЗЛАТНИК – помага при възпаления на лигавините мембрани, при стомашно-чревни и чернодробни проблеми. Може да се замени с корени от орегонско грозде

МЕНТА – Повечето видове мента имат сходно действие, но двете най-използвани са лютивата и остролисната. Притежават успокояващо стомашно-чревния тракт действие.

 

ЛАЙКА – Чудесно успокоява, отпуска, ограничава спазмите и облекчава газовете, натрупани в стомаха.

 

НЕВЕН – Притежава антивирусно, антибактериално и противогъбично действие. И което е по-важно, притежава свойството да лекува рани. При приемане през устата под формата на отвара или тинктура, действа тонизиращо и укрепващо черния дроб.

 

БЯЛ РАВНЕЦ – Прилага се външно за лечение на всякакъв вид рани. При приемане през устата билката укрепва  черния дроб, лекува неразположен стомах и е чудесно терапевтично средство при леки настинки и вирусни инфекции.

 

МАЩЕРКА – Чудесно отхрачващо, антиспазматично  и противомикробно средство. Лекува ефикасно астма и остър бронхит, кашлица.Успешно се прилага като средство срещу газове, при неразположен стомах и лениви черва.Поради антисептичното си действие се използва и за лечение на рани в състава  на различни мехлеми за външно приложение.

 

КОРЕН ОТ СЛАДНИК – Успешно замества кортизоновите лекарства , когато се налага използването на противовъзпалителни средства. Освен това билката е ефикасен адаптоген-нормализира функционирането  на всички системи на организма. Притежава антибактериално и противовирусно действие.