Колко трябва да спят новородените

Колко трябва да спят новородените

Колко трябва да спят новородените
Появата на новия член на семейството води до истинска еуфория не само сред родителите, но и сред останалите членове на фамилията. С появата на новороденото  бебе отговорностите към двата родители обаче се увеличават. Те трябва да се грижат добре за новия член на семейството и да му подсигурят най-добрия старт в живота.

Колко спят новородените бебе

Това е един въпрос, който всяка майка си задава. Обикновено отговора е много, но колко точно. Първите дни бебето е неспокойно за него това е нов свят обикновено се буди през 30 минути, храненето го успокоява и то отново заспива сладко. В следващите няколко дена новороденото е по-спокойно и режима на всички бебета се уеднаквяват обикновено спят 2-3 часа след което се будят за закуска.
Този режим е относително постоянен и се запазва до появата на първите колики. Вие като родител със сигурност ще усетите появата на кликите и как вашето бебе става неспокойно.

Хубаво е детето да спи, колкото се може по-дълго. От една страна вие ще имате време да си починете, а от друга бебето расте докато спи.

Новородено