Как се прави момиченце?

bebe momicheСред хората битува едно желание първото дете да е момче, защото момчето се гледало по-лесно изисквало по-малко грижа, а от 16 годишна възраст мъжете са самостоятелни докато върху едно момиче има много повече грижи – разбира любов, приятелки, доверие, неразбиране. Но все пак има много хора, които предпочитат да си имат момиченце и най-вече младите майки. Защото момиченцето може да се превърне не само в тяхна дъщеря, но и в тяхна приятелка.

Ако сте решили, че искате момиченце, нека първо да ви кажем, че 100% сигурна рецепта за естествено, нормално зачатие на момиченце няма. Въпреки, че в интернет и в бабините книги са записани голямо количество техники за правене на секс, хранителни режими (диети) и прочие за да се предопредели пола на бъдещето дете всички тези неща си остават в сферата на предположенията и митологиите.

Единственият 100% сигурен начин да имате момиченце е само инвитрооплождането. При него се взема сперма от съпруга, преминава през специална обработка и остават само сперматозоидите носещи в себе си Х хромозома – женската хромозома. Сперматозоида опложда яйцеклетката и така след 9 месеца на бял свят се ражда със сигурност момиче, но към този метод обикновено се прибягва само ако жената или мъжа имат проблеми и не могат да имат деца.

Пола на бебето зависи от сперматозоида

В процеса на сперматогенеза се формират зрели сперматозоиди, които носят хаплоиден хромозомен набор (23n) т.е. намален на половина от нормалния (46n). Зрелите сперматозоиди носят по една хромозома като тя може да бъде X или Y. Някои ги наричат женска и мъжка хромозома. В процеса на овогенезата се формират зрели яйцеклетки, за разлика от мъжките полови клетки яйцеклетките винаги носят само Х-хромозома и намален отново на половина хромозомен набор (23n). Формирането на пола на детето зависи от това, кой сперматозоид ще достигне първи яйцеклетката, ако е носещ Х-хромозома след 9 месеца се появява момиченце, а ако е Y-хромозома след 9 месеца се ражда момченце.

Кое определя, кой сперматозоид да оплоди яйцеклетката
Няма писано 100% правило, според което да се определи, кой сперматозоид ще оплоди клетката. Въпреки това учените са доказали, че съществуват различия в устойчивостта на двата вида сперматозоиди. Най-вече на киселинност, подвижност и продължителност на живот.

Според някои хора консумацията на някои храни може да помогнат, за да забременеете с момиченце те препоръчват:
место, риба, мляко, мед
И не препоръчват:
кафе, алкохол, портокали и банани.

Все пак няма значение дали ще имате момиченце или момченце важното е да му се радвате и давате любов!

Как се прави момиченце?