И В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ИМА ПРАВИЛА ЗА ПОВЕДЕНИЕ

И В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ИМА ПРАВИЛА ЗА ПОВЕДЕНИЕ

Благодарение на интернет и социалните мрежи много хора днес почти нямат личен живот. Те постоянно качват нови и нови снимки, споделят мисли и чувства, излагат на показ своите  преживявания. Може с месеци да не сте срещали някой познат, но да знаете какво се случва в живота му, тъй като и двамата си  имате профили във Фейсбук. Има неща обаче които не  бива да се побликуват в социалните мрежи не само заради съображение за сигурност, а и заради личното ви спокойствие.

Правилата в социалните мрежи са свързани с личната ви безопасност, а освен това са в състояние да ви спасят от конфузни ситуации и излишно напрежение в отношенията с близки и приятели.

СНИМКИ С ГАДЖЕТА, ОСОБЕНО АКО ЧЕСТО ГИ СМЕНЯТЕ. Родителите ви ще са неприятно изненадани, като установят колко много партньори сте имали. Запазете личния си живот за себе си поне докато в него не се появи наистина специален човек. Пък и ако парадирате с многото си любовни връзки, ще подразните завистниците и ще предизвикате яростта на бившите си и те може да се опитат да ви навредят.

СНИМКИ НА КУПОНИ. Или поне ги подбирайте внимателно и избягвайте онези, на които сте видимо подпийнали, пушите или сте заобиколен от бутилки с алкохол. Със сигурност доста хора ще разглеждат снимките, сред тях може да има ваши роднини, учители или други личности, пред които не бихте искали да се излагате. Но ако все пак държите да се похвалите с веселбите, направете албумите видими само за тесен кръг приятели.

КОМЕНТАТОРИ ЗА УЧИЛИЩЕТО ИЛИ РАБОТНОТО ВИ МЯСТО. Дори да няма учители във вашия списък с приятели, някои може да ви изпорти. Същото се отнася и ако вече работите. Затова обсъждайте подобни теми само с най-близки приятели и членове на семейството.

ЛИЧНИ ЕМОЦИИ. Ако сте с разбито сърце, не е нужно всички да са наясно с този факт. Стига тъжни картинки и цитати от песни, заложете на оптимистичните картинки и лафове. Покажете на света, че сте ведър, усмихнат и щастлив човек.

АДРЕС И ТЕЛЕФОН. Който има нужда от вас ще ви намери. Не давайте възможност на непознати да ви досаждат или да злоупотребяват с личните ви данни. Ако някъде е необходимо да въведете телефон и адрес напишете фалшиви.