КАК ДА ЗАЛИЧИМ УМОРАТА

КАК  ДА ЗАЛИЧИМ УМОРАТА

Динамичният начин на живот, работа до късно пред компютъра, приятелски партита или просто страдате от безсъние…..Това всичко води до преумора, която най-вече личи в очите. Как да си възвърнем свежестта и бодростта?..

Предлагаме ви бързи процедури и подходящ макиаж , които ще заличат следите от умората.

КОНТРАСТЕН ДУШ – Започнете деня, като редувате топла с хладка вода или с кубчета лед, движейки ги по масажните линии на лицето и шията. След това си направете пилинг. Използвайте гел или крем маска с гранулки. Микромасажът ще усили кръвообръщението и кожата ще поруменее.

Умората личи най-вече в очите. Направете си лек масаж с крем, изстуден в хладилника за 10 минути. Започнете от външния ъгъл на окото и опишете кръг. Сложете си  интензивна хидратираща маска, която ще овлажни кожата и ще изглежда по свежа. На края нанесете емулсия. Тя ще попие мигновено и ще му придаде сияен вид.

С ЛЕК ВИД ЩЕ ВЪЗВЪРНЕТЕ СВЕЖЕСТТА НА ЛИЦЕТО – Ако сте с комбинирана кожа, овлажнете сухите участъци, а мазните – матирайте. С този трик макиажът ще е по-устойчив, а цветовете по-плътни.

Коректорът е най-важният продукт в освежаващият грим. Положете го на тънък слой под очите и нежно го разнесете.

Тоналните средства трябва да са по леки. Откажете се от плътните матови текстури, които подсилват унилия вид. Изберете по-леки със светлоотразяващи частици. Положете фон дьо тена равномерно, без да създавате ефект на маска.

С руж ще предадете желаната свежест. Розовите нюанси са най-подходящи. Използвайте качествена гъба за нанасянето им. Ако не може да определите точното място, се усмихнете широко и го поставете под най-изпъкналото място.

Не забравяйте гела и молива за вежди. Писаните гайтани балансират чертите на лицето. С молива подчертайте веждите и с гела фиксирайте косъмчетата. Той ще им предаде максимална мекота и ще подсили естествения им цвят.

Внимателно работете със сенките. Тъмните и по-силни цветове подчертават умората. Използвайте светли сенки с блещукащи отблясъци. Долният клепач подчертайте с кафяв молив.

Разрешете миглите, за да ги отделите една от друга и ги минете с маскара, но само на един слой. Черният туш е класика, но и тъмносиният върши работа. С него визуално ще туширате зачервените очи.

Блясъкът за устни е по-добър избор от червилото. Подходящи са нежните прасковни и розови цветове.

На финала изберете аромат с цитрусови нотки. Уханието ще ви одобри и ще поддържа доброто настроение през деня.