Идеи за семейни почивки през празниците

Идеи за семейни почивки през празниците

Идеи за семейни почивки през празниците
Винаги когато се натрупат повече почивни дни е идеално време за семейни разходки из различни красиви кътчета в България или съседните страни. Избора на почивно място обаче не е лесен. Планина или море, културен туризъм или място което да осигури забавление на всеки един от членовете на семейството.

Почивки на планина
Почивките на планина са подходящ начин да се избяга от шумните градски условия и замърсения въздух. В България има много красиви планини едни. Избора тука е между луксозен хотел и малка спретна хижа, а защо не и една малка спретнат балканска къща под наем. Планината е подходяща за семейства със свободен дух, за хора, които имат напрегнато работно ежедневие и желаят да се уединят със семейството си, да правят разходки, да събират билки и най-важното да ценят изключително много времето прекарано със семейството.

Почивка на море
За разлика от планината на море се ходи главно когато дните станат дълги, а температурите високи. Добра идея е да планирате почивката си на море поне два месеца по-рано, така ще ви излезе по-евтино, а със сигурно ще може да докопате и някоя много добра оферта. Нашето Черноморие предлага различни видове почивки на море от релаксиращи в комплексите от затворен тип, до натоварващи с луд нощен живот, много алкохол, музика и млади хора.

Културен туризъм
Към този туризъм се отнася посещението на старите български градове. Те са част от туристическите обиколки, които целят да ни запознаят с националния бит и култура, с историята на отделните места и да ни накарат да се чувстваме горди, че сме БЪЛГАРИ. Този вид почивка през празничните дни е изключително подходяща когато в семейството има ученици!

Почивка извън България
Посещението на други страни има своите плюсове. С тях може да се откъснете от всички проблеми, които ви заобикалят в България. Освен това много често почивките извън България може да се окажат значително по-евтини от предлаганите от родните курорти. Най-популярните дестинации зад граница на българите са Турция и Гърция. В последните години се увеличава и потока на туристи към Македония.

Без значение, кой вариант за почивка през празничните дни ще изберете, не забравяйте да вземете със себе си доброто настроение и усмивки!