Дрехи за домашни любимци

дрехи домашни животниИЗБЕРЕТЕ ДРЕХАТА ЗА ВАШИЯ ЛЮБИМЕЦ СПОРЕД ПОРОДАТА И ТЕМПЕРАТУРАТА!

Споровете за кучешките дрехи не стихват сред ветеринарите и развъдчиците на расови животни. Спасяват ли ги те от преохлаждане, или обратно – нарушават терморегулацията? Разбира се трябва да се знае, че малките /до 20-30 см. височина в холката/, страдат от студ почти винаги. Затова при температура под нулата трябва задължително да се обличат.

 

Едрите кучета, дори късокосместите, понасят студа по-леко. За породи без дебела козина най-опасни са леденият вятър и високата влажност на въздуха. Най-добре е да направите разходката по-активна и кратка, а дрехите да използвате при температури  близки до -20 градуса. Но понякога и при 5 градуса трябва да стоплите  вашия булдог, ако трябва дълго да чакате някого или да вървите бавно.

 

Дребните породи кучета имат нужда от пълен гардероб.

         ПЕЛЕРИНАТА , която покрива гърба и страните на тялото, защитава добре от снеговалеж и вятър. Подходяща е при  – 10 градуса. Но за дресура не е много удобна, а за командите ‘’Легни’’ е направо неприемлива.

         ВАТИРАНИТЕ ДРЕХИ , дори да се намокрят, са пълни с вата, която държи топло на животното.

         ВЪЛНЕНИЯТ ПУЛОВЕР е най-топлият вариант, но при валеж ще се намокри.

         ШАПКАТА ЗА УШИ е подходяща за тези кучета, които са склонни към отит. Това са породите , с дълги висящи уши /басети, пудели/ и за тези, които сас купирани съвсем къси уши /питбули, стафордшир-териери/.