Съвети за пролетно почистване - I част

Съвети за пролетно почистване - I част

Съвети за пролетно почистване – I част
Пролетното почистване е амбициозен проект, който се повтаря всяка година и има за цел да проветри добре жилището да го освежи и разбира се да го направи по-чисто и хигиенично място за живеене. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем не физически, а както най-обича да прави всяка българска жена със съвети. Но не какви да е съвети, тези съвети вашата майка няма да ви даде никога, но могат да бъдат успешно използвани!

Бурята в Гардероба

През пролетта е времето да замените зимните с по-летни дрехи, сега е и времето да решите, кои дрехи ще носите в бъдеще и кои са за изхвърляне. Петна от мастило по вашите дрехи или дрехи на децата ви? Да това е често срещан проблем а мастилото никога не се изпира лесно. Един съвет: вместо да хвърляте красивите блузи или ризи използвайте следната хитрина, за да почистите петната от вашите дрехи: Направете си разтвор от прясно мляко и бял винен оцет в съотношение 2:1. Блузата престоява в този разтвор поне една вечер.

Климатика крие микроби прах

Всеизвестно е от дълги години, че климатиците колкото удобни са и толкова опасни, защото натрупват много прах и микроби. Смяната на филтъра е добра идея, но може и с подръчни средства да почистите запрашения климатик. Парафинирайте с течен восък, след като предварително добре сте ги почистили. По този начин ще имате месец спокойствие преди да започне да се натрупа отново прах!

Почистване на тоалетната

Във всеки дом изобилства от безалкохолни напитки – Кока кола, Пепси или Дерби кола. Освен ободряващи и разхладителни тези напитки се оказват и верен помощник на жената през пролетното почистване и най-вече при почистването на тоалетната. В газираните напитки с кола вкус се съдържа лимонена киселина. За да почистете добре тоалетната е нужно напръскате обилно тоалетната с напитката и да я оставите за едно денонощие. На следващия ден отмийте колата и ще видите колко лесно може да бъде почистена тоалетната.

Надяваме се, че тези малки хитринки ще са от полза през пролетното почистване! Споделете в коментара и ваши малки тайни в коментар под статията, които ще бъдат добавен в следващата част на статията! Приятно пролетно почистване приятели!

Пролетно почистване

{fcomment}