Стрии при жените – Спасението

Стрии при жените – Спасението

Стрии при жените – Спасението
Стриите са може би един от най-неприятните козметични проблеми, който засягат кожата на жената. От стрии страдат и мъжете! Появата на стриите се обуславя от рязка промяна в теглото, грешно е мнението, че стрии се получават само при напълняване, стрии се образуват и при скоростно отслабване. Според някои специалисти стриите от отслабване и напълняване се различават морфологически. Истината е че появата и на двата вида е съпроводена с един и същи видим фактор, червени ивици.

Защо се появяват стрии

Появата на стриите е в резултат на намалената еластичност и хидратация на епидермалния слой клетки на кожата в резултат на прекомерното и обтягане при качване на килограми или при опит за свиване на кожата при екстремно отслабване. Зоните, които най-често се засягат от стрии това са дупето, корема, паласките. Често при малките деца и юношите и по-рядко при жените се наблюдават вертикални стрии по-гърба те са в резултат на бързото израстване на детето. Много от по-надарените жените имат стрии в областта на бюста. За мъжете, които посещават редовно фитнес залата или взимат стимуланти за натрупване на мускулна маса са характерни стрии в областта на бицепсите, мишниците и дори на гърдите.

Стрии и стадии на развитие

Обикновено появата на стриите е постепенна появяват се много малки червени ивици, които в последствие става кърваво червени и продължават да нарастват и са последвани от появата на нови червени стрии. Обикновено, ако не се вземат навременни мерки може да станем свидетели на не красива гледка като след дране с нокти! Червените стрии се запазват различен период от време при едни жени стоят около 6 месеца при други около година. Всичко е доста индивидуално и зависи от самия тип кожа и грижата, която се полага за нея. Червените стрии обикновено избледняват стават лилави, а след това бели. Стриите остават за цял живот!

Стрии как да ги спрем

Вече белите стрии не могат да бъдат излекувани! Но червените стрии могат да бъдат повлияния и да се ограничат пораженията върху кожата. Също така методът е подходящ за предотвратяването на поява на нови стрии. Нужно е да мажете тялото си ежедневно след душ с кремове за бременни жени или лосиони за бебе. Те хидратитрат кожата и я овлажняват, така и дават повече съпротивителни сили. Добре е да изберете доказани марки в опита си за борба със стриите. Ако искате да използвате нещо изпробвано може да прочетете тази статия: Kрем против целулит

Стрии