ПЕТ НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ГОРЕЩИНИТЕ

зимни спортове ”ЗАМРАЗЕТЕ ” ПУЛСА СИ!

Ето как – завържете на една кърпичка няколко кубчета лед и наложете този студен компрес на местата , където най-лесно напипвате пулса си – на китките, под коленете, на вътрешната повърхност на лакътната сгъвка. Дръжте компреса една минута , след това го махнете и след още една минута пак го поставете. Продължавайте тази простичка , но много ефикасна процедура, докато усетите, че ви е по-прохладно. И това се постига , защото с ледените компреси се понижава температурата на кръвта.

 

ПРАВЕТЕ СИ ЛЕКИ ПРИЧЕСКИ 

През летните дни кожата на главата диша така, както и цялото ви тяло. Затова не използвайте лакове, гелове, пяна за коса. Не си причинявайте тежест на главата, позволете на косите си да се веят свободно и естествено.

ВЪОБРАЗЕТЕ СИ, ЧЕ ОКОЛО ВАС Е ПРОХЛАДНО

Психолозите отдавна са доказали, че визуализацията е много полезен и ефикасен метод , които помага в различни ситуации. Представете си, че сте върху надуваем дюшек насред басейн с прохладна вода. Или, че стоите  близо до красив фонтан…Почувствайте прохладата. Това помага да се отпуснете  и запазите спокойствие в стресовите ситуации.

ДОБАВЯЙТЕ В ЯДЕНЕТО ЧЕРВЕН ПИПЕР

Благодарение на веществата в неговия състав той стимулира отделянето на пот, но без да повишава температурата на тялото. Когато течността се изпари от повърхността на тялото ви, че ви стане по-прохладно.

ДИШАЙТЕ ДЪЛБОКО

Седнете удобно и сложете ръка на коленете си. Изплезете език и го прегънете във вид на сламка, като си помогнете с устните. При това положение на устните и езика бавно вдишайте . Издишайте през носа , като устата и езика се върнат към обичайното си положение. Тази тежника на дишане се практикува от йогите и основната й задача е да охлади тялото и вътрешните органи.