Почистване на кухнята с оцет

Почистване на кухнята с оцет

Почистване на кухнята с оцет

Всяка дама знае, колко е трудно да почистим мивката, душа или огледалото. Често се опитваме със скъпи препарати, някои от които са вредни за кожата на ръцете, ноктите, а при допир с очите предизвикват опасни реакции. Ако обичате стандартните и стари методи за почистване то тази статия, ще ви помогне да почистите фините части от кухнята и банята без токсични препарати!


Тайна за чиста мивка

Един от добрите методи за почистване на алуминиеви повърхности замърсени от котлен камък е оцетът. Да дами най-обикновен готварски оцет.

За да почистите мивката добре е да напръскате мивката обилно с оцет, оставете оцета за няколко секунди и с по-грубата повърхност на гъбичката започнете да търкате интензивно. Пред вас ще се появи почистената повърхност на мивката без петна и следи от котлен камък.

За по упорити петна или запушвания на слушалката на душа в банята може след като поръсите повърхността с оцет да добавите сода за хляб. Оставете съставките да подействат 5-6 минути и отново използвайте гъба.

Огледалото в банята може да светне отново и да изглежда като чисто ново. Използвайте същата процедура както за мивките!

Друга малка тайна, която ще ви споделим дами е как да почистите котления камък от кафе машината. Може би сте забелязали, че ако приготвяте кафе с чешмяна вода след няколко месеца, започва в нея да се натрупва котлен камък. За да се отстрани е добре веднъж месечно поне да прекарвате оцет през машината.

Почистване с оцет