Красиво боядисани яйца за Великден

Красиво боядисани яйца за Великден

Красиво боядисани яйца за Великден
В дните преди Великден, трескаво започват състезанията за най-красиво боядисано яйце. Използват се много и различни техники за оцветяване на великденските яйца. Днес на вашето внимание ще представим един метод с който да разнообразите стандартните яйца. Това е омбре метода.

Омбре тенденциите – това е модно движение, което представлява наслояването на няколко цвята или нюанса един върху друг. Тази модна тенденция набира все по-голяма популярност и извън дрехите, а сега ще ви покажем и как да си приготвите страхотни омбре яйца за Великден.

Приготвянето на тези яйца е много просто и не се изисква нищо по-различно от това, което е нужно за боядисване на яйца – добре сварени яйца (най-добре е да ги огледате да не са напукани), боя за яйца и буркани.

Как се боядисват омбре яйца

Разтворете боята както е описано в упътването и. Поставете яйцето изправено в тесен буркан или чаша, налейте боята за яйца. Старайте се боята за яйца да покрие само 1/4 от яйцето. След това е добре да направите 5 минутна пауза, за да може боята добре да се фиксира върху яйцето. След това долейте още малко от същия цвят боя за яйца така, че да се покрият още 1-2 см от нашето великденско яйце след това отново малка почивка да се фиксира боята. Тази процедура се повтаря докато се боядиса цялото яйце.

Когато извадите яйцето ще забележите, че по него има различни нюанси на цвета. Ефекта е уникален и модерен. По този лесен метод може да боядисате колкото яйца решите. След като боядисате и последното яйце може да фиксирате боята по вашия любим начин, за да останат цветовете на яйцето ярки.

Боядисване на яйца