НЕДОСПИВАНЕТО ВОДИ ДО НАПЪЛНЯВАНЕ

otslabvaneНяма човек, който да не е изпитвал различни смущения в стомаха или червата. Често тези смущения стават хронични, влошават качеството на живот, предизвикват напрежение и изнервеност, а  също така и нежелано напълняване.  Добрата новина е , че много от причините за стомашно чревните проблеми може да се предотвратят. Трябва просто да се отстранят факторите за тяхното появяване.

 

Некачествената  питейна вода : повечето вредни примеси и средства за почистване на водата вредят на стомашно чревният  тракт много повече от небалансираното хранене. А като прибавим  сравнително вредните пакетирани  готови сокове и абсолютно вредните газирани напитки стомаха ежедневно е заливан с отровни течности.

 

Употребата им води до напълняване.

 

Опитайте се да помогнете поне малко на стомаха си като пийте минерална или изворна вода, компоти, прясно изцедени сокове. Кафето в умерени количества /2-3 чашки на ден/ не вреди на здравето, но ако имате стомашни проблеми по добре го заменете с чай.

 

Когато организмът е подложен продължително на изтощителен режим, умората се натрупва и след време се появяват здравословни проблеми. Специалистите установиха, че постоянното недоспиване води до напълняване. Организмът се опитва да си набави недоставената от съня енергия чрез обилно хранене. Това води до допълнително натоварване на храносмилателната система и напълняване.

 

Отделяйте за сън не по малко от 7 часа плюс 20-30 минути за заспиване. Най-полезният и здрав сън ви е до полуонощ, затова си лягайте по рано. Ако всеки ден си лягате в 11 часа вечерта и ставате в 7, след известно време ще си изработите рефлекс да заспивате и се събуждате точно по това време.

 

Друго което води до напълняване това е некачествената храна. Колбасите пълни с оцветители, консерванти и други примеси, тестените изделия пълни с набухватели и какво ли не още., пилетата инжектирани с разни води и …..Избягвайте ги, заложете на живата храна – плодове и зеленчуци.

 

От друга страна липсата на движение, непрекъснатия стрес в който живеем също водят до напълняване . Движете се, ходете пеша, ходете сред природата когато можете!