С мед и канела

мед и канелаСмесени в определено съотношение, медът и канелата са изпитано средство срещу много болести. Условието е медът да бъде натурален и не пастьоризиран, за да е сигурно, че съдържащите се в него ферменти не са неутрализирани.

ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТЕГЛОТО С МЕД И КАНЕЛА
За сваляне на килограми всяка сутрин половин час преди закуска и вечер преди сън се пие на гладно мед с канела на прах в чаша гореща вода. Ако този режим се спазва строго, и най-дебелият може да регулира теглото си, тъй като комбинацията от мед и канела не позволява натрупването на мазнини.

Съотношението е 1/2 ч.л. канела, 1ч.ч. вода, 1 ч.л. мед . Може да се приготви и по-голямо количество, важно е да бъдат спазени пропорциите. Водата се слага да заври, след това се залива канелата и се оставя да престои 30 мин. Медът се добавя, когато течността е изстинала, за да не бъдат разрушени ферментите. Половината смес се изпива преди сън,  другата се оставя в хладилника и се изпива сутринта.

Теглото и талията се регулират в резултат на пречистващия ефект на храносмилателния тракт. Канелата и медът унищожават паразитите /гъбичките, бактерии и др./ забавящи храносмилането.

 

ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО С МЕД И КАНЕЛА
Чаят от канела и мед удължава младостта, забавя процеса на стареене. Пропорциите в този случаи са 1 с.л. канела, 3 ч.ч. вода и 4 с.л. мед. Канелата се кипва с водата и се охлажда, добавя се меда. Пие се по 1/4 ч.ч. 3-4 пъти на ден. По този начин кожата се запазва по- дълго време свежа, гладка и мека.

 

ПРИ ПАДАНЕ НА КОСА – МЕД И КАНЕЛА
Вкорените на косата се втрива смес, приготвена от затоплен зехтин, 1 с.л. мед и 1 ч.л. канела. След 15 минути косата се измива с топла вода.

 

СЛЕД УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ МЕД И КАНЕЛА
Смес от 1 част мед, 2 части топла вода и 1 ч.л. канела се втрива бавно в кожата на мястото на ухапването Намалява болката и сърбежа.

 

МЕД И КАНЕЛА С ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ
Нивото на холестерина може да бъде понижено, ако всеки ден се закусва хляб намазан с мед, смесен с канела. 2 с.л. мед и 3 ч.л. канела, разбъркани в 2 ч.ч. топла вода, понижава нивото на холестерола. Всекидневната консумация на тази комбинация подобрява дихателния процес, укрепва сърдечния мускул, намалява риска от инфаркт. Наред с това медът и канелата в равни пропорции подобряват паметта и концентрацията, повишават двигателната способност.

 

Страдащите от хроничен артрит могат да приемат всеки ден сутрин и вечер по 1 ч.ч. топла вода с 2 с.л. мед и 1 ч.л. канела.
При екземи и гъбички и различни кожни инфекции върху поразените части се нанася смес от мед и канела в равни количества и се оставя да действа около час.

 

Срещу простуда се препоръчва приемането на 1 с.л. канела леко затоплен мед с 1/4 ч.л. канела 3 пъти на ден. Тази комбинация лекува хронична кашлица и ”отпушва” проходите в носа.

 {flike}

мед и канела