МАСАЖ ОСВОБОЖДАВА ТЯЛОТО ОТ МАЗНИНИТЕ

masajФРЕНСКИ СПЕЦИАЛИСТ ПО АКУПУНКТУРА ОБЯСНЯВА ВЪРХУ КОИ ТОЧКИ ТРЯБВА ДА РАБОТИТЕ, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

Добре подбраната козметика и физическите упражнения често не са достатъчни, за да стопите излишните мазнини. Бихте могли да помогнете на тялото си, като редовно си правите автомасаж, следвайки съветите на френския специалист по акупунктура д-р Тиери Гишто.

 

МАСАЖ ЗА ПРИБРАН КОРЕМ

Поставете средния со пръст между пъпа и срамната кост. В продължение на минута го движете по посока на часовниковата стрелка. Повторете масажа, като поставите двата си средни пръста от двете страни на пъпа, на разстояние на 4 пръста.

 

МАСАЖ ЗА ГЛАДКИ ПОДМИШНИЦИ

Масажът се прави с палеца  и показалеца, поставени на разстояние 2 пръста от ключицата./ Движете пръстите по кожата в продължение на минута най-напред от-дясно, след това – отляво.

 

МАСАЖ ПРОТИВ ПАЛАСКИ ПОД РЪБА НА СУТИЕНА

С края на средния пръст масажирайте върха на гръдната кост в продължение на минута, пак по посока на часовниковата стрелка. Повторете масажа едновременно с двата средни пръста, непосредствено под гънките на гърдите.

 

МАСАЖ ЗА ФИНИ КРАКА

Застанете прави и поставете едното си стъпало върху седалката на стол. В продължение на 30  секунди натискайте с палец точката над глезена, като леко завъртите пръста. Без да сменяте положението си, натиснете точката, която е разположена в задната част на крака, точно под коляното.

Масаж