КАК ДА СЕ СПАСИМ ОТ МАХМУРЛУКА

КАК ДА СЕ СПАСИМ ОТ МАХМУРЛУКА

След бурния купон….празник и прекаляване с алкохола обикновено имаме махмурлук.
Основната причина за махмурлука е пониженото количество на кръвната захар и обезводняването на организма.

Затова по време на наздравиците и след това пийте много вода. Задължително вода, а не безалкохолни, защото те усилват действието на алкохола и подуват стомаха.
Основно правило когато пиете алкохол никога не го пийте на гладно.. Хапнете нещо преди това. Ако нямате стомашни проблеми може да вземете един аспирин или да глътнете една лъжица зехтин.

Никога не смесвайте алкохола. Пийте само от един вид.
Тютюнопушенето  често влошава махмурлука. Старайте се да пушите по-малко.
Ако усетите, че сте прекалили, на всеки час пийте много вода или чай от лайка, който успокоява раздразнението на стомаха.

Зелевият сок и айранът  са изпитани средства срещу махмурлук.
За да компенсирате загубата на  магнезий и калий изпийте чаша бананово млечен шейк.

Пригответе го от половин чаша прясно мляко, 1 банан и 2 с.л. мед. Медът съдържа фруктоза, която помага за по-бързото разграждане на алкохола.

За махмурлука помагат и сокът от портокал, грейпфрут , лимон с мед. Тези сокове подпомагат работата на черния дроб. Пие се сутрин на гладно.

Не е добре да се пие кафе при махмурлук, макар, че кофеинът стеснява кръвоносните съдове и облекчава главоболието , кафето има диуретично действие и води до дехидратация.

Добре е при махмурлук да се пие витамин С, разтворен във вода с лъжица мед. Тази комбинация подпомага детоксикацията на организма , активира работата на черния дроб.

Контрастният душ също помага при махмурлука, защото освобождава тялото от токсините и чрез кожата.

И все пак  по време на празниците и купоните не прекалявайте с алкохола за да не се чувствате с ужасен махмурлук на другия ден!!!!!