Махмурлук след пиянска вечер – лечение

Махмурлук след пиянска вечер – лечение

Махмурлук след пиянска вечер – лечение
След забавна вечер изпълнена с много алкохол, усмивки и весели обикновено на следващия ден се заричаме никога повече да не кусаме алкохол. Причината за това е махмурлука. Това е особено състояние на организма симптомите са познати на много хора – отпадналост, главоболие, липса на координация и най-вече желание да прекараме целия ден в леглото.  Ако и вие сте имали тежка вечер, а на сутринта имате махмурлук нека да ви помогнем с няколко прости съвета как най-лесно да се справите с това състояние.

 

Лечение на махмурлук

Най-големия враг на махмурлука това е водата. Обикновено след пиянска вечер изпитваме силна жажда. Това се дължи на факта, че алкохола ни дехидратира. Един от първите съвети, които ще ви даде всеки барман срещу махмурлук това е приемайте течности. Освен вода тук е добре да се приемат и плодови сокове богати на въглехидрати дори и кола. Така по-бързо ще върнете силите си.

Различните видове супи много помагат особено пилешката, някои обичат да хапват шкембе а други просто зелева супа. Това е въпрос на вкус.

Ако имате махмурлук и главоболие може да изпиете аспирин или да си вземете от аптеката алказалцер – хапче подобно на аспирина, което ще ви вдигне на крака и ще убие всички симптоми на махмурлук.

Ако вечерта е била изключително тежка и освен алкохол сте пушили цигари добре е да се разходите малко навънка, да подишате чист въздух. Той ще ви освежи и ще намали симптомите на махмурлука, ще вентилира белите добро и ще ви накара да се чувствате по добре.

Не забравяйте, че обикновено когато имаме махмурлук не ни се яде нищо, но е важно да напълните корема с храна! Добре е да консумирате храна богата на лесно достъпни въглехидрати – шоколад, сладки изделия, кроасани.

И запомнете най-добрата превенция срещу махмурлук това е въздържанието от алкохол!

махмурлук