ДА ПРОГОНИМ ЛЯТНАТА УМОРА

ДА ПРОГОНИМ  ЛЯТНАТА УМОРА

Ако сме край море или басейн лятото е приятно. Но останем ли в града, усещаме, че в горещините силите ни се ‘’топят’’ и се чудим как да се разхладим. Предлагаме ви съвети за тонус в горещите дни.

ДИХАТЕЛНИ УПРАЖНЕНИЯ – Седнете, изправете гърба и сложете ръце върху коленете. На четири пъти вдишвайте, като след всяко задържайте въздуха по 2 секунди. После бавно издишайте. Упражнението се изпълнява на 6 серии, след които се чувствате по бодри.

КУБЧЕ ЛЕД – Поставете кубче лед върху сгъвката на лактите или китките, където се усеща пулсът. С този трик ще активирате кръвообръщението и умората ще изчезне. Добре действат и вечерните студени ванички на краката. Топнете за 30 секунди, извадете ги за 1 минута и повторете процедурата няколко пъти.

АРОМАТИ – Някои от тях повишават настроението и действат ободряващо. В козметичната ви чантичка трябва да носите ароматно масло от евкалипт, розмарин, кедър, лавандула, лимон или бергамот. Когато сте  изтощени, помиришете ободряващото ухание и ще усетите мигновения му ефект.

РАЗХОДКА – Ако нямате под ръка етерично масло или кубче лед, направете няколко ‘’кръгчета’’ на свеж въздух с бързи крачки. В офиса може да се ободрите на място, като отворите широко прозореца и в продължение на 5 минути се поразтъпчете.

КОКТЕЙЛИ – Отлично средство за ‘’зареждане на бактериите’’ са витаминозните напитки. В чаша студено прясно мляко пуснете парченца банан, нарязани ягоди и пасирайте. Коктейлът ще ви зареди с енергия и ще подобри настроението ви.

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ ПРОЗЯВКИТЕ – Колкото по често се прозявате, толкова по добре. Обогатената с кислород кръв нахлува в мозъка и тонизира.