ЛИМОНОВ СОК

sok-limonЛимоновият сок е много полезен за организма. Той е добър източник на витамин С. Само четвърт  чаша лимонов сок може да  осигури на човека 45% от препоръчителната дневна доза витамин С , полезен за здравето ни. Витамин С ПОВИШАВА ИМУНИТЕТА, БОРИ СЕ УСПЕШНО С ИНФЕКЦИИТЕ В ТЯЛОТО НИ, ПРЕДПАЗВА ОРГАНИЗМА ОТ СТАРЕЕНЕ, ПОЛЕЗЕН Е ПРИ АРТРИТ, ОСТЕОАРТРИТ И РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ. Всеки човек може да намали появата на бръчки и понижения мускулен тонус на организма си само като добави в менюто си ю чаша прясно изцеден сок от лимон на ден.

 

Лимонената киселина, която се съдържа в лимоновият сок има антибактериално свойство и е много много полезен при лечение на акне.

 

Прясно

изцеден лимонов сок може да се постави на кожата  с помощта на памук и да престои така цяла нощ, след което се изплаква с топла вода – това дава много добър ерезултат при лечението на акне.

 

Друго лечение, което може да се предприеме с прясно изцеден лимонов сок е като се използва  при порезни рани. Лимоновият сок има антисептично действие и помага на раните да заздравеят по бързо. Малко неприятно е поставянето му върху такава рана, но има много добър ефект.

 

Лимоновият сок може да се използва и при лош дъх на устата, като се прави гаргара 2 пъти дневно. Направете си смес от сока на един лимон и една чаша студена вода и с това си правете гаргара. Ефектът е поразителен, а рецептата е много лесна за изпълнение.

 

Прясно изцеденият лимонов сок има успокояващо действие. Ароматът от него може да помогне за намаляване нивото на тревожност, умора, неразположеност и изтощение.

 

Лимоновият сок е богат на пектин, а пектинът има важна роля за намаляване на натрупания излишен холестерол в организма. Ако се използва с чесън по-бързо изгаря холестерола натрупан по кръвоносните съдове, като по този начин предпазва от различни заболявания.

Лимонов сок