КРЪВНА ГРУПА А ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

КРЪВНА ГРУПА  А ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Към кръвна група А спадат 37,8% от хората на Земята. Хората с кръвна група А  са старателни и отговорни, обичат хармонията и реда. Те отлично работят в екип. Хората с кръвна група А се отличават с добра адаптация към промяна в диетата и обкръжаващата ги среда, ефективна работа на имунната и храносмилателната система при вегитарианска програма на хранене.

Носителите на кръвна група А са предразположени към сърдечно-съдови проблеми, към анемии и диабет.

Добра храна за хората с кръвна група А са зеленчуците, зърнените продукти, плодовете /без портокали, мандарини, ананас, банани и кокос/, ядки, семена. Добре е да се ограничи захарта, млечните продукти и птичето месо.

Забранените храни са – картофи, морски дарове, червено месо.
От напитките са позволени – зелен чай, червено вино, сокове от моркови и грейпфурти, вода с лимонов сок.

Да се избягват черен чай, портокалов сок и всички газирани. За хората от тази група се препоръчват витамините В, С , Е , калций , желязо, цинк, селен, хром. Да се ограничат витамин А , а витамините от В-група е най-добре да се получават от храната.

Тъй като хората от група А са предразположени към вегитарианство, имат сериозни проблеми с храносмилането  на месото. То забавя метаболизма им и води до натрупване на мазнини. Затова е добре да ядат по леките птичи меса. Това ще им позволи да запазят теглото си.

Избягвайте и пикантните храни, киселите, фирментиралите и солени продукти, картофите. Киселото мляко е за предпочитане пред прясното. Яйцата са добър източник на белтъчини и микроелементи. Броколите също.

Добре е по-често да ядете лук и чесън. Ограничете шоколада.

На  хората с кръвна група А добре се отразява плуването, аеробиката.
Да се избягват силовите тренировки.

Ще се заредите с енергия, ако хапнете следната смес :
1 чаша фъстъци
½ чаша сушени кайсии
½ чаша стафиди

КРЪВНА ГРУПА  А