КОНТРАЦЕПТИВИТЕ КАКВО ОЩЕ ДА ЗНАЕМ ЗА ТЯХ

prezervativiПрезервативът е ефективен и лесен начин за предпазване от забременяване. Освен това презервативът предпазва и от различни опасни венерични заболявания. Използван по подходящия начин презерватива не пречи на сексуалния  акт, а понякога може даже да достави приятни емоции.

Макар да е най-лесният метод за предпазване от бременност, доста хора се опасяват, че не го ползват правилно.

 

Ето и някои препоръки за правилното ползване на презерватива:

 

КАК ДА ГО ПОСТАВИТЕ ПРАВИЛНО?  – Опаковката се отваря внимателно. В никакъв случай не вадете презерватива с ножица или зъби, защото можете да го повредите. Измъква се с пръстите на едната ръка и се стиска връхчето, предназначено да събира спермата.  С другата ръка го поставяте върху члена, който е в състояние на ерекция. Бавно го нахлувате. Презервативът не трябва да се нахлузва докрай, за да може в предния край да остане място за спермата.

 

КОГА ПРЕЗЕРВАТИВА СЕ ОКАЗВА НЕЕФЕКТИВЕН? – Презервативът е  неефективен когато срокът на годност му е минал и качеството е намалено. Поставен неправилно или вече използван веднъж, той не предпазва жената. Най- добре купувайте презервативите от аптеките. Върху обложката трябва да има печат и дата на годност. Не купувайте смачкани пликчета или такива на които няма дата на годност. Не купувайте презерватив, който продавача сваля от  осветената от слънцето витрина, защото съществува опасност  презервативът да е залежал или повреден.

 

НАМАЛЯВА ЛИ ПРЕЗЕРВАТИВА  УДОВОЛСТВИЕТО НА МЪЖА? – Мъжете често пъти се оплакват, че поставянето на презерватив ги разсейва, разваля настроението им и създалата се романтична  атмосфера, намалява възбудата, а ‘’любенето през гума’’ не позволява да бъде изпитано докрай истинско удоволствие. Това по скоро са психически бариери, които си струва да бъдат преодоляни. Освен това има изключително фини презервативи, които почти няма да почувствате.

 

КОГА ПРЕЗЕРВАТИВЪТ СЕ ПОЛЗВА  ПРИ ПОСТОЯННИТЕ ВРЪЗКИ? – Когато двойката по здравословни причини не използва други средства за предпазване от бременност. Особено ако партньорите се любят рядко  – например два-три пъти в месеца.

 

ДАЛИ НОСЕНЕТО НА ПРЕЗЕРВАТИВ В ЛИЧНИТЕ ВЕЩИ Е НЕПРИЛИЧНО? – Напротив. Това е признак на здрав разум и силно развито чувство за отговорност, а не за разпасаност и липса на морал. Все повече жени носят презервативи в дамските си чанти и не се срамуват от това. Колкото до мъжа, който се грижи за безопасността на партньорката, той е дори по-атрактивен за жените. По този начин демонстрира своята зрялост и отговорност.

 

ЗА ВСЕКИ ПО НЕЩО РАЗЛИЧНО – Презервативите са в два размера. Единият е стандартен и той е най-популярен. Другият е с по-големи размери и се нарича магнум. Презервативите могат да бъдат цветни, супертънки, ароматизирани. По сексшоповите  ще намерите и такива, които светят в тъмното или имат на връхчетата си животинки, грайфери, реснички.