Кои жени живеят по-дълго

Кои жени живеят по-дълго

Кои жени живеят по-дълго
Столетниците на нашата планета се увеличават, а учените търсят причината за дълголетие и здравия имунитет при едни и причината за по-краткия живот и по крехкото здраве при други. Науката е доказала, че жените живеят средно с по пет години по-дълго от мъжете. Докато биологията изучава дългия живот на клетъчно ниво, британския учен д-р Стела Макгуайър разглежда дълголетието като част от психичната основа при жените.

д-р Стела Макгуайър установява, че суеверните жени (тези, които различават и познават различни знаци “отгоре”) живеят много по-дълго от останалите жени. Проучването е започнало още през далечната 2004г., а в самото изследване са взели 5000 участници от Великобритания.

Малко над 90% от жени, които са на възраст над 80 години признават, че през съзнателният си живот са се водили от определени предсказания, сънища и други видове суеверия. Жените споделят, че са се ръководили от суеверията без да са ги подлагали на съмнения.

д-р Стела Макгуайър споделя, че получените резултати са абсолютно логични. Суеверията са създадени за да се предпазят хората при определени ситуации, без да се налага да си ги обясняваме. Освен това хората, които са суеверни приемат неуспеха значително по-спокойно и умерено в сравнение с останалите. Като по този начин суеверните жени се предпазват от стрес, вина, незадоволеност и прочие обяснява д-р Стела Макгуайър пред БИ БИ СИ.

Дълъг живот