КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ Е УНИКАЛЕН ПРОДУКТ

КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ Е УНИКАЛЕН ПРОДУКТ

Изобилието от витамин С безспорно е най-ценното вещество в зелето. И освен че помага да се справяме с простудите, предпазва кожата от преждевременно стареене. Зелето съдържа витамини от групата В, които нормализират работата на нервната система, осигуряват здравословен сън и добро настроение, а витамин РР прави косата по-гъста и кожата по чиста.

Зелевите листа съдържат голямо количество калций и магнезий.

Медици препоръчват киселото зеле на бременни и кърмачки, заради фолиевата киселина.
Зелето запазва запасите си от полезни вещества след като бъде заквасено. Млечните бактерии подобряват дейността на стомаха и червата, помагат за преработването на храната и подобряват имунитета.

Разсолът възбужда апетита, помага при проблеми в стомаха, справя се с алкохолните отравяния.

Диетолозите препоръчват киселото зеле по време на богата трапеза с алкохол, а не само за изтрезняване. Киселото зеле съдържа вещества, които не позволяват захарта и другите въглехидрати да се превръщат в мазнини.

Киселото зеле е идеално за отслабване, защото съдържа много съединителна тъкан, а тя изхвърля натрупаните в организма токсини. Освен това киселото зеле насища бързо без излишни калории и съдържа вещества, които нормализират обменните процеси.

Зелето съдържа холин. Той помага да се преработват мазнините, без да вреди на черния дроб и жлъчния мехур.

Червеното зеле съдържа два пъти повече каротин от обикновеното, има много желязо и вещества, които влияят благоприятно на сърцето и кръвоносните съдове.

За да сте здрави и строини, ви е нужно кисело зеле!!!!

Кисело зеле