Как да заченем момиче

Как да заченем момиче

Има различни технологии с помощта на които жената може да увеличи шанса си да зачене момиченце или момченце в зависимост от предпочитанията си. Още от сега обаче искам да спомена, че съществува само един 100% сигурен метод с помощта на който една двойка може да избере пола на детето си, всички останали методи повишават вероятността, за зачеване на дете от определен пол, но не са много надеждни.

Как се определя пола

Процеса на зачеване представлява сливането на две хаплоидни полови клетки – сперматозоид и яйцеклетка. Този процес се нарича оплождане. За да се стигне до него двата организъма мъжкия и женския са извървели отделни етапи на ово- и сперматогенеза, за да достигнат до полово зрели полови клетки, полово съзрели органи и психическа пригодност на двата организъма да станат родилите.

Определящ за пола на детето е сперматозоида, който ще достигне първи до яйцеклетката. Обикновено женския организъм на всеки 28 дена отделя по една яйцеклетка това е женската полова клетка тя носи само Х-хромозома. В по-редки случай може да се отделят 2 яйцеклетки, това води до зачеването на разнояйчни близнаци.

Мъжките полови клетки участващи в процеса на зачеване са сперматозоидите. По време на еякулация мъжкия организъм отделя семенна течност. Тя съдържа милиони сперматозоиди и хранителна течност. Сперматозоидите за разлика от яйцеклетките могат да са носители както на Х- така и на Y-хромозома. Обозначавани за кратко мъжки и женски сперматозоиди. Тези сперматозоиди по правило са 50:50 което би трябвало да определи и равния шанс за зачеване на момиче и момче. Но те се различават в качествено отношение.  Мъжките са по-агресивни и бързи, но и продължителността им на живот е по-кратка, женските са по-бавни, по-мудни, но имат относително по-голям запас от енергия и живеят по-дълго.

За определяне на пола е важно кой вид сперматозоид ще достигне първи яйцеклетката, ако това е Х-сперматозоид тогава в оплодената зигота (клетка получена от сливането на яйцеклетката и сперматозоида) се среща комбинацията на ХХ хромозома, което определя, че бъдещия пол на детето ще е момиче, а ако сперматозоида е Y то в зиготата хромозомната комбинация е ХY което води до детерминиране на мъжки пол.

Има няколко прости трика, които могат да определят какъв ще пол да бъде нашето дете.

Зачеване на момиче на 100%

Въпреки, че малко хора смятат, че пола на детето може да бъде избран истината е че в 21 век има методи, гарантиращи 100% сигурен пол. Този мето се нарича инвитро. При него яйцеклетката се зачева сточно определен сперматозоид. Ако искаме да заченем момиче тогава се избира Х-сперматозоид, който зачева яйцеклетката и след девет месеца се ражда момиче.

Този метод обаче се прилага предимно при двойки, които имат репродуктивни проблеми.

Момиче се зачева след отделянето на нова яйцеклетка

Друг метод за повишаване  на вероятността за зачеване на момиче е чрез следенето на овулацията. Тук се използва качествената разлика в Х и Y-сперматозоидите. От един до два дена преди отделянето на нова яйцеклетка е най-подходящото време за зачеване на момиче, защото това определя, че по-голяма част от мъжките сперматозоиди ще умрат и ще останат само женските. Така след отделянето на новата яйцеклетка Х-сперматозоид ще оплоди яйцеклетката и ще се зачене момиче.

Диета за зачеване на момиченце

Според различни народни вярвания, ако жена е решила, че иска да си роди момиченце то трябва да наблегне на определен вид храна. Предимно това са киселите храни. Науката се опитва да обясни този метод за зачеване на момиче според народните обичаи като опит да се промени pH на средата и най-вече това на влагалището от алкално към слабо кисело. В подобна среда женските сперматозоиди се по-подвижни, а мъжките по-бързо умират. Така с проста диета според нашите баби може да се гарантира зачеване на момиче.

Разбира се за повечето хора пола на детето не е от значение, единственото важно е да успеете да заченете успешно, раждането да мине без проблемно, детето да е здраво и най-вече да го дарите с много любов без значение дали е момиче или момче.

Зачеване на момиче