Как да ускорим метаболизма си ?

Как да ускорим метаболизма си ?

Как да ускорим метаболизма си ?
Метаболизма представлява скоростта с която усвояваме хранителните вещества и скоростта с която изразходваме енергията съдържаща се в нея. Метаболизма е един от основните фактори, които определят как ще изглеждаме. Бавния метаболизъм води до бавно отделяне на енергия в резултат на което енергията се съхранява в удобна форма под мазни депа и точно обратното хората с бърз метаболизъм са слаби защото усвояват, но и изгарят бързо енергията скрита в храната. Метаболизма има важна роля в начина на живот. Хората с бавен метаболизъм освен, че са по-дебели са леко по-мудни, по-бързо се изморяват, а тези с бърз метаболизъм са енергични и живи, трудно стоят на едно място и обичат да обикалят.

Разбирането на метаболизма е важно не само за професионалните спортисти, но и за всички дами, които искат правилно да контролират своето тегло и особено тези, които искат да постигнат отслабване с трайни резултати.

Как да контролирам метаболизма си за отслабване
За да постигнете отслабване с трайни резултати не са ви нужни хапчета за отслабване нито сиропи, а трябва да забързате метаболизма си. Звучи ви просто? Но всъщност това е сложен процес и за да се получи е нужно време.

Метаболизма се определя и от начина ни на хранене. Може би сте забелязали красивите и фини дами, които ядат каквото си пожелаят, а вие броите калориите на всяка  храна и това всеки ден и резултатите не са обнадеждаващи. Истината е че тези красивите и слаби жени волно или неволно имат бърз метаболизъм и ядът много, но стоят слаби. Ако и вие имате нужда от лесно отслабване без химия, нека да ви предложим метод, който ще ускори метаболизма ви.

Ускоряване на метаболизма метод 1

Много от диетите се основават на хранене през 2-3 часа. Причината за това е правилното усвояване и изразходване на енергията. Ако искате да ускорите метаболизма си това е един от начините. Направете си хранителен режим за отслабване в който през 3 часа да приемате по-малко количество храна. Последното ядене е добре да е около 19-20ч. При изготвянето на вашата диета трябва да се стараете предложената храна да ви стига точно за 3 часа без да усещате остър глад. В началото е трудно но след време ще усетете ефекта на метаболизма. Ще отслабвате въпреки, че ядете колкото преди, а дори и повече.

Ускоряване на метаболизма метод 2

Физическите упражнения за изгаряне на мазнини и отслабване са бърз и ефективен метод за увеличаване на оборотите на метаболизма. Добре е упражненията за отслабване да се правят или рано сутрин или вечер след последното ядене. По този начин мотора на метаболизма започва да се върти по-бързо и да гори от резервните депа като мазнините в корема, дупето и бедрата.

За екстремно и бързо отслабване съчетайте двата метода за ускоряване на метаболизма.

Метаболизъм