Как да предпазим дрехите от избледняване

Как да предпазим дрехите от избледняване

Как да предпазим дрехите от избледняване
Много често красивите дрехи с ярко наситени цветове, след второто третото пране губят така хубавия си наситен цвят. В тази статия, ще се опитаме да ви представим няколко малки тайни, които ще позволят да удължите живота на вашите любими дрехи, а те от своя страна по-дълго да красят вашето тяло.

Не е тайна, че много от дрехите в България са произведени в Турция, Китай, Тавайн и прочие. Държави, в които се наблягане не на качеството, а на евтиния краен продукт. Много често дънки, панталони или блузи след първото пране губят своя цвят. Ако искате да запазите цветът на дрехите, преди първото пране, веднага след като ги купите изгладете дрехите, по този начин се позволява допълнително щамповане на боята, колкото по-високи са градусите на ютията толкова по-добре ще се запази цвета след прането.

Тук трябва да споменем веднага, че тази техника за предпазване от избеляване на дрехите е подходяща само за дрехи, които могат да се гладят. Също така добре е да се съобразите и с температурните изисквания на плата при неговото гладене.

Обикновено избеляването на дрехите става по-бързо, когато перем дрехите в пералня с високи градуси. Добре е първите изпирания поне да са студени или на температура не повече от 30 градуса.

Изсветляването на дрехите понякога може да се дължи и на слънчевите лъчи. Това е в особена сила през лятото. За да предпазите дрехите си от слънчевите лъчи, добре е да ги перете обърнати на опаки и така да ги прострете. Друг вариант, който е по-добър е да простирате дрехите на сянка.

Избеляване на дрехи