ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ КАФЯВА ВМЕСТО ОБИКНОВЕННА СОЛ

kafqwa solКАФЯВА СОЛ

” Хилядолетия преди Христа в Северен Тибет са основани две от първите български държави по тези земи. При императорската династия Чжоу те завладели всички племенни княжества в този район/ това е днешен Китай наричан в древните трактати ”Поднебесната”/. Където минели предците ни основавали държави, защото носели и разпространявали космическите знания за вселенските цикли и тяхното хармонично приложение, както за устройството и управлението на една държава, така и за живота на човека.

Един от древните мъдреци и носител на тези знания е Боян идващ от земите между Тигър и Ефрат той пребродил Поднебесната и се отправил на северозапад, където замръкнал в една гранична държава. По молба на  началника на заставата предоставил част от  своята мъдрост изписана с 5000 думи/известната днес книга ”Дао дъ дзин”/. Вечерта преди да отпътува в знак на благодарност той оставил и носещата здраве и дълголетие Кафява сол. Така следвайки преселенията на древните българи тайната на кафявата сол стига до нас.” Това познание е запечатано в древния български календар, признат от ЮНЕСКО за най-точния в света.

Колкото и добре да се развиват технологиите, с всеки изминал ден се убеждаваме, че няма по-ценни съставки от природните. Природните дарове в правилна комбинация са най-доброто лекарство за организма ни. Кафявата сол  е разработена изцяло от природни съставки и микроелементи, без химическа обработка и без консерванти. Със своята уникална формула кафявата сол  се препоръчва не само заради полезните съставки и микроелементи, които съдържа, но и заради доброто им балансиране и предоставянето им в най-добре усвоим от организма вид. Нейната употреба е препоръчителна заради много преимущества които има :

 

1. Спомага за намаляване употребата на сол, като едновременно запазва усета за засищане от солено.

 

2. Понижава  нивото на излишно задържаните течности в организма вследствие намалената употреба на NCI

 

3. Предпазва лигавицата на стомашно-чревния трактат от механични и химични дразнения благодарение натрупания масленият филц от природни не наситени мастни киселини.

 

4. Предпазва и намалява риска от заразяване с чревни паразити/острици, панделковидни и др./

 

5. Намалява  наднорменото тегло и поддържа хармоничното му равновесие, а от там благоприятното влияние при хипертония, атеросклероза, инсулт, инфаркт и при различни разстройства на функциите на вътрешните органи.

 

Кафявата сол е изключително полезна за хора занимаващи се с усилена физическа и умствена дейност.  В нейния състав влизат- важни микроелементи /Na, K, Md, Ca и др./, които представляват 99% от всички частици на елементи с метален характер, на не наситени есенциални мастни киселини, които в комбинация с витамините А, В група  D,F,K,E и др. са жизнено важни за организми са едни от най-добрите естествени антиоксиданти. Тези киселини не могат да се изграждат от организма на човека и затова той трябва да ги набавя с храната си. С кафявата сол ястието става по-вкусно, леко пикантно, със засилен природен аромат на самата храна. Подходяща е за всички видове диети и може да се комбинира с  всички видове подправки. Леката характерна миризма на естествени не наситени есенциални мастни киселини и натурални витамини  е признак за истинността на продукта. За запазване на всички полезни качества на продукта е желателно той да се прибавя към края на термичната обработка на храните/ ако има такава и изключително приготвянето на тестени продукти/, да не се използва за запръжки.