История на татуировките

tattoИзползването на татуировки датира много назад в миналото и не е ново откритие за 20 век както смятат нашите баби и дядовци. Още преди хиляди години, древните народи са използвали татуировките. Те обикновено обозначавали прехода на момчето в мъж. След това всяка една татуировка на тялото трябвало да бъде заслужена, а колкото повече татуси е имал мъжът толкова по-недосегаем е бил за злите сили. Смятало се е, че той ще даде плодовито и здраво потомство, което също ще бъде предпазено от древните сили.

Татусите не са били предназначени само за мъже в древна Индия. Татуировки се правят на жени като данните за това датират от преди повече от 500 години. В Индия преди сватбата момичето бива татуирано с фини и нежни рисунки, за да се хареса на бъдещия си мъж. Татуировките по момичето не само водели до извайване на красиви черти и една божествена харизма, но аромата на къната действа като сексуален стимулант на мъжете.

Защо обаче в днешно време татуировките се приемат като нещо лошо идващо от сатаната.
В България дълго време голяма част от обществото е било изолирано, живеело е без знание за външния свят, а всеки, който е нарушавал общо приетите норми се е смятал за бунтовник и е бил изолиран от групата. До някъде с това може да бъде разбрано защо днеска голяма част от по-възрастното поколение отричат и смятат за наркомани всички които имат татуировки било то мъж или жена.

Но всичките татуировки по едно тяло показват идентично различна от всички останали, мястото начина и символиката на татуировките имат обикновено сантиментален спомен. И всеки човек след време се сеща за повода за направата на татуировките.

Дали да си направите татуировка
Това го решавате само ви! Но обмислете много добре, въпреки че медицината е напреднала, направите ли си татуировка няма връщане на зад тя е завинаги. Нашия е съвет е да пробвате с временни татуировки експериментирайте с една две. Вижте коя на вас най-много ще си хареса и ако срещните одобрението на близки и приятели, ами променете външния си вид!

Татуировки