GSM– НОСИТЕЛ НА РАДИАЦИЯ

GSM– НОСИТЕЛ НА РАДИАЦИЯ

GSM е част от нашето ежедневие. Не можем да си представим света без него. Но знаем ли за опасностите които ни поднася мобилния телефон. Ето една от тези доказани опасности.

Според френски медици джиесема създава електромагнитна радиация. Тя е най-опасна  при подрастващите. Причина за това е, че черепите им са по-тънки от тези на възрастните, а имунната им система все още не е напълно изградена.

Предлагаме ви полезни съвети за да ограничите електромагнитната радиация на джиесема.

     ВЗЕМЕТИ СЕ ХЕНДСФРИ – когато джиесемът не се допира до ухото, по-малко радиация прониква в главата.

     БЪДИ ТЪРПЕЛИВ – дръж апарата далече от себе си, докато очакваш човека когото търсиш, да вдигне.

     ЕСЕМЕСИТЕ ПЕСТЯТ ПАРИ И ПАЗЯТ ЗДРАВЕТО – SMS са сравнително евтини, а и не те принуждават да слагаш апарата до главата си.

     НЕ НОСЕТЕ ДЖИЕСЕМА В ДЖОБА СИ – вместо да си облъчваш тялото, по добре го сложи в раницата.

     ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ДЖИЕСЕМА НОЩЕМ – така ще съхраниш батерията му по-дълго и няма да се облъчвате .

     КОГАТО ПЪТУВАТЕ ДРЪЖТЕ ДЖИЕСЕМА ДАЛЕЧ ОТ СЕБЕ СИ – при дълъг преход с кола или автобус джиесемът увеличава своето излъчване. Причина за това е, че непрекъснато търси обхват, а за да го намери вълните му преминават дори през метални конструкции  като мостове и мантинели и магистрали.

      ЗАДАВАЙТЕ ВЪПРОСИ – служителите на всеки мобилен оператор са длъжни да ви информират каква е  специфичната абсорбация /SAR – Specific Absortion Rate/ на апарата ви. Този показател разкрива нивото на неговата радиация. Колкото е по-ниска тя, толкова по добре.

     СТАЦИОНАРНИЯТ ТЕЛЕФОН НЕ Е ОТЖИВЕЛИЦА – стига да е с жица стационарният телефон не вреди на здравето. Внимавайте обаче – безжичните са също толкова опасни, колкото мобилните.

GSM Радиация