Дълъг живот в здраве и хармония

дълъг животДълъг живот в здраве и хармония или как да живея 100 години.

 

Учените от Женева са установили, че има пряка връзка между това как живеем и колко дълго ще живеем. Дълъг живот иска всеки ако се замислим обаче кои хора живеят най-дълго, ще открием интересни факти. Правило ви е впечатление как бабите на село дори на 90 години се справят сами с покъщнината, цепят дърва и гледат животни и прочие.

Едно от откритията на учените е че мързеливите хора живеят много по-кратко. Един съвет който учените дават, за дълъг живот, е да се забравят удобствата на съвременния живот като асансьори, ескалаторите и други. Учените съветват да се използват стъпалата. Ежедневните физически натоварвания имат положително въздействие върху мускулите и костите. С напредването на възрастта при активните спортисти не се наблюдават костни деформации и атрофия на мускулите. Това е важно условие за дълг живот тъй като никой не иска, когато стани възрастен да е в пречка, в тежест на свийте деца и внуци. Добрата фигура не винаги води до дълголетие. За да постигнете дълъг живот трябва да се съобразите и с други фактори, за които съветват учените.

Хората достигащи възраст над 90 години са оптимисти. Оптимизма според учените води до желание на човек да живее. Лошите мисли правят точно обратното убиват и изяждат човека. Освен това завистта и омразата също са негативен фактор ако сте решили да стигате до вековен живот.

 

Друг важен фактор за дълъг живот е семейството. Истината е, че човек много трудно се откъсва от любимите си хора. Затова комуникирайте редовно с членовете на вашето семейство. Опитвайте се да озарявате къщата с любов и нежност. Това води един под съзнателен стимул и стремеж на тялото ни да се задържи по-дълго на земята.

 

От психологична гледна точка има още един фактор за дълъг живот и това е любовта към себе си, любовта към това което си и това, което си постигнал. Бъдете реалисти и се оценявайте правилно. Вашето съществуване е с определена цел и вие заслужавате да живеете . Тези мисли ще ви подтикнат да искате да видите и утрешния ден още поне милион пъти.

 

До тука със психическата нагласа и подбуда за дълъг живот. За да постиганите дълголетие / живот над 90 години / е необходимо да имате освен здрав дух и здраво тяло. Активния живот е предпоставка за това, но от важно значение е какво слагаме в устата си.

Имайки предвид, че хората които живеят най-дълго, живеят по селата, то логично се прави извода, че за дълъг живот е необходимо да поемаме голямо количество плодове и зеленчуци. Естествено отгледаните плодове и зеленчуци са неповторим енергиен източник на живот. Ако имате възможност отглеждайте тези култури сами. Плодовете и зеленчуците на пазара са пълни с нитрати, които със сигурност няма да ви доведат до дълъг живот.

 

Консумацията на ядки е също съществено условие за дълъг живот. Ежедневната консумация на поне 20 грама ядки – орехи, бадеми, лешници води до запазване на способността на мозъка да запомня. Така ако достигнете желаното дълголетие то вие ще имате и един добре запазен мозък с който да разсъждавате трезво.

 

Намалете животинската храна и най-вече свинското, но яжте редовно место, защото в него се съдържат незаменими аминокисилини, които не могат да се набавят чрез растителната храна. Место, което консумирате, не трябва да е мазно. Мазното месо води до повишаване на холестерола в кръвта, а от там до високо кръвно. Доказано е, че хората с високо кръвно рядко живеят повече от 80 години.

 

Пиенето на билкови чайове води до по-дълъг живот. Учените все още не могат да си обяснят този факт, но в Япония и Китай, където пиенето на чай е традиция, продължителността на живота е много по-дълга от тази в Европа и САЩ където е по-разпространено пиенето на кафе.

 

Хранете се с храни съдържащи естествени антибиотици като чесъна. Това спомага да изградите едно здраво тяло, което да може да се справи в битката с времето. До тука вече минахме три важни фактура за дълъг живот, а именно: Добра форма на тялото, чрез спортуване, добро душевно здраве на психиката и вътрешното здраве чрез полезни храни. Четвъртия фактор за дълъг живот това е външния ни вид.

 

Грижата за това как изглеждаме е много важна:

Важно е използването на естествени козметични продукти. Препоръчва се употребата на домашно направени маска, а не такива, които са закупени от магазина. Естествените маски за лице, коса и ръце са много по-полезни, защото съдържат естествени витамини и протеини, които се усвояват по-лесно, сравнени с химически приготвените в лаборатории маски.

 

Носете възможно по-малко грим, мийте редовно зъбите си, сменяйте често четките за коса, за зъби и прочие. Позволявайте си глезотии и релак и си осигурявайте поне веднъж на три месеца един отдих извън града, за вас и вашето семейство. Това е тайната на дългия живот – да се живее природо съобразно