Домашни хитрини за красота с банан

Домашни хитрини за красота с банан

овечето от хората с удоволствие похапват банани. Малко от тях обаче се възползват пълноценно от всичките богатства на този страхотен плод. Повечето изяждаме плода и изхвърляме кората. Ако и вие сте правили досега така, ще ви покажем как с малко хитрини може да оползотворите целия банан, а с това да си доставите удоволствие и красота.

Кора от банана помага при открити рани

Ако имате Вие или вашето дете скорошни открити рани или нажулвания поставете за 15 минути една обелка от банан в камерата, след това поставете вътрешната страна на кората на банана върху раната. Не след дълго ще усетите облекчение на болката.

Кората от банан намалява отоците

Ако имате отоци и подувания под очите, ако краката са ви отекли банан ще се справи с тях. Поставете за 15 минути корите от банан върху очите и се отпуснете. Ако отока ви е на краката направете си бананова превръзка.

Напукани пети банана ще ви помогне

Напуканите пети са страшен проблем за повечето жени. Много от жените дават луди пари за различни скъпи мазила с помощта на които да се справят с напуканите пети. Кората от банан ще ви помогне. Всеки ден вечер преди лягане поставяйте кората от банан върху петите. След около 20 дена ще имате отново красиви пети.

Измъчват ви брадавици банан ще помогне

Ако често ви излизат брадавици по ръцете бананите ще ви помогнат. Настържете или пасирайте кората на един банан. Добавете малко мед и сок от прясно изцеден лимон. Мажете брадавицата сутрин и вечер с приготвения мехлем.

Използването на кори от банан не се ограничава само с тези няколко домашни хитрини. Има изключително много кулинарни трикове, които да правите. Максималното използване на плодовете е полезно не само за семейния бюджет, но ще ви направи по-красиви и по-щастливи!

Банани за красота