СЪВЕТИ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА БЕБЕШКА СТАЯ

СЪВЕТИ  ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА БЕБЕШКА СТАЯ

Древното китайско  учение за хармонизиране на енергията Чи обяснява в каква среда малкото човече ще расте здраво и щастливо. Ако обзаведете стаята на детето според  правилата на това древно китайско учение, жизнената енергия Чи ще протича безпрепятствено през  нея и тя ще се превърне  в спокойно кътче, където малкото дете да спи, играе, да общува.

Предлагаме ви няколко съвета за обзавеждане на бебешка стая:

1.      Почистването е най-важно. При това – не само от  хигиенична гледна точка. Ако редовно бършете прахта и изхвърляте боклука, ще се освободите от натрупаните в миналото енергии. Старайте се често да проветрявате – така в стаята ще навлезе енергията Янг на слънцето и свежият въздух. Добре е да поставите в чашка стръкче градински чай, а на стената да окачите камбанки, които от време на време да звънят. Напълно ще пречистите помещението, ако в продължение на три дни държите купички, пълни с морска сол, в четирите му ъгъла. Никога не трупайте предмети по пода, иначе енергията Чи застоява.

2.      Обърнете внимание на разположението на леглото. Задължително е зад главата на бебето да има стабилна преграда. Леглото не бива да се намира точно срещу вратата, под прозорец или да е облегнато на стената на баня или тоалетна.

3.      Хармоничната комбинация от цветове действа благотворно. Макар, че специалистите твърдят, че новородените в черно-бяло, не е желателно стаята им да е в контрастни цветове. По добре заложете на близки тоналности като синьо и зелено.

4.      Не бива да има остри ъгли. Не само от съображение за сигурност, но и според принципите на древното китайско учение нито един остър ъгъл не бива да е насочен към бебешката глава. Ако няма начин да преместим мебелите, поне покрийте стърчащите им части с изкуствени цветя или червени панделки.

5.      Най-здравословни са стилизираните флорални мотиви в жълто, зелено или в цвят на сьомга. Избягвайте да лепите по стените плакати с герои от анимационни филми или екшън  филми, както и образи на кръвожадни животни. Не украсявайте стаята с риби – така ще избегнете респираторните проблеми

6.      Заложете на естествените материали. Най-добре пердетата да са ефирни и да пропускат част от светлината, а мебелите да са от масивно дърво.

7.      Електромагнитният смог е много опасен. Затова не бива да слагате в бебешката стая компютър, телевизор или стерео уредба. Ако няма къде другаде да ги държите, се стремете да са възможно най-далече от леглото.