ЦВЕТЯТА ЛЕКУВАТ

cvetqЗдравец, мушкато и индрише са цветята, традиционни за българския дом. Те излъчват енергия, която пречиства, лекува и предпазва от уроки.

 

Здравеца не случайно е символ на дълголетие. Той предпазва от болести – доказани е, че вдишването на въздух с аромат на здравец дезинфектира белите дробове, има противовъзпалително и антиалергично действие. Растението прогонва кошмарите, така, че е хубаво да се постави в спалнята. При неспокоен сън сложете под възглавницата листенце здравец, а сутрин го изхвърлете в течаща вода.

 

Мушкатото поема летливите токсични вещества, съдържащи се в бои, лакове, почистващи препарати. Ако имате нов килим или прясно боядисани стени, поставете саксия с мушкато. Ароматът му тонизира нервната система и стимулира сърдечносъдовата дейност. Това растение помага за оздравяването на болен от грип или простуда.

 

Индришето освежава , снема умората и напрежението. То отделя фитонциди – вещества, които дезинфекцират помещението. За кратко време убиват микробите и вирусите във въздуха, обират цигарения дим.

 

Кактусът е най-доброто растение, което можете да сложите до компютъра си, тъй като неутрализира вредните му излъчвания. Трябва да се внимава с фикусите и драцените, защото имат негативно излъчване.

 

Чемширът привлича парите.

 

Жасминът дарява с приятелство и привързаност.

 

Розите най-често са благоприятни. Китайската е енергиен вампир, затова не на всички действа добре.

 

Лалето символизира любовта.

 

Бегониите покровителстват брачната връзка и здравите деца.

 

Хризантемите внасят щастие и смях.

 

Орхидеите са цветята на сладострастието и женствеността.