Чай за отслабване

chai otslabvaneЧай за отслабване

През последните години се наблюдава засилване на манията за отслабване с чай. Традицията за пиене на чай датира от източните народи. Сред някои европейски държави като например Англия също съществува традиция да се пие чай, но произхода на тази традиция датира от средновековието. В България все повече хора заменят кафето с чай.

 

 

Употребата на чай за отслабване е не само препоръчително, но и полезно. Много жени прибягвайки до чай за отслабване имат много големи надежди, че за месец ще могат да свалят 10 килограма. Всъщност самите чайове не топят мазнини! Ефекта който се наблюдава се дължи на разслабителното действие. През първите дни на употребата на чай за отслабване се наблюдава зачистено ходене до тоалетна.

 

Употребата на чай за отслабване може да има странични ефекти!

при продължителна употреба на слабителни и пикочогенни средства може да се наблюдава обезводняване на организма. Това се дължи на загубата на вода породено поради често уриниране. Употребата на чай за отслабване води до отстраняването на токсини от организма, но заедно с тях се губят и ред други ценни вещества.

 

Едно такова ценно вещество е калцият. Недостига му оказва силно влияние върху електролитният баланс на организма. Недостига на калций в организма води до мускулна слабост, нарушения в бъбречната функция.

 

Друга опасност, която се наблюдава е възникването на зависимост. При продължителната употреба на подобни видове чай за отслабване организма започва да мързелува и не произвежда (по-скоро произвежда, но в много по малко количество) биохимични вещества спомагащи за отделянето на токсините. Поради тази причина след продължителна употреба на чай за отслабване жените трудно могат да се откажат от него.

 

Все пак ние не сме против чайовете за отслабване, напротив, но не бива да се превъзнасят и всеки да си мисли, че това е средство за лесно отслабване. Препоръчваме ви да закупувате продукти само от лицензирани аптеки и дрогерии така ще знаете, че чая ще е истински.

 

чай за отслабване