ЗЪБЕН КАМЪК И ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ

ЗЪБЕН КАМЪК И ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ

Много важно е зъбите да бъдат здрави, разбира се, но не е без значение и техният вид. Хубавите бели зъби променят целия облик на лицето, правят го по светло и одухотворено, дават самочувствие.

Стечение на времето зъбите естествено потъмняват и вина за това имат не само цигарите. Влияние оказват и кафето, червеното вино, колата, въобще има различни пигменти в храната и напитките, които се отлагат по зъбите и те потъмняват. А с избелването им лицето става по свежо, усмивката по светла, въобще то има цялостен положителен ефект.

Избелването на зъбите не се препоръчва при бременни жени и кърмещи майки. Трябва да се знае, че избелващите медикаменти не  променят цвета на пломбите, мостовете и коронките. Така, че пациентите, ако желаят, трябва първо да подменят старите пломби със светли, иначе избелването се прави най-вече  в линията на усмивката. Избелването започва след лечение на зъбите и почистването на зъбния камък и налепите по зъбите.

Зъбният камък не зависи от хигиената, от редовното миене на зъбите, а е свързан със солите на слюнката и солите на водата. Просто едни хора натрупват по-бързо зъбен камък, а той е причина за увреждането на венците. Без да притеснява иначе човека, той уврежда и околната кост, което може да стане причина за разклащане на зъбите. Но това не става веднага, а за период от 5-8 години. Зъбният камък се почиства с машинка с ултразвук с неабразивен накрайник. Почистват се всички зъби, предни и кътниците и почти веднага се усеща ефектът – изчезва възпалението на венците. Почистването на зъбния камък не се препоръчва да се прави повече от 1-2 пъти в годината. След това зъбната повърхност се полира със специални четчици и полирана паста. И само тази процедура има избелващ ефект, защото всички налепи по зъбите се отстраняват.

ЗЪБЕН КАМЪК