ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

пролетна умораНе  пропускайте златното време на пролетните плодове и зеленчуци. Тези дарове на природата в съчетание с някои други проверени методи за очистване на организма могат да помогнат за запазване на здравето за дълго време. Има пет основни правила за здравето. Днес вече е доказано, че нашият организъм притежава уникалната способност да се самовъзстановява. Но само при едно условие – ако не му пречим и не го замърсяваме. Ако почувстваме, че в организма ни са се натрупали много токсини, че е понижен имунитетът ни, трябва да използваме следните методи.

ЗНАМЕНИТАТА ДИЕТА НА ЙЕНСЕН
Тази диета е известна по целия свят и е съставена от американския лекар-натуропат Бернард Йенсен. Тя се препоръчва дори и на бременни жени, което значи, че не вреди на здравето. Точно обратното – диетата облекчава симптомите на токсикозата, облекчава протичането на грип и на ангина. Става въпрос за 11-дневна очистителна диета, разработена специално за хора, които страдат от хронични заболявания, включително и от нарушена обмяна на веществата, затлъстяване и като средство за профилактика.

ДИЕТА – ПЪРВИ ДЕН /ПОДГОТВИТЕЛЕН/ – плодове, зеленчуци, очистителни билкови отвари, очистителна клизма.
ВТОРИ И ТРЕТИ ДЕН – компот от сухи плодове, без захар, сок/не повече от 2 л. течности/, очистителна клизма.
ЧЕТВЪРТИ, ПЕТИ И ШЕСТИ – само сокове и плодове.
Останалите пет дни сокове, плодове и зеленчуци.

Придържайки се към тази диета, пациентите могат да ядат в неограничено количество плодове и зеленчуци. Такова очистване на организма трябва да се прави два пъти в годината.
 
ИЗЧИСТВАНЕ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО
Източните лечители гледат по друг начин на проблема и за очистването на организма предлагат един много прост и безвреден начин: Вземате в устата си една супена лъжица слънчогледово олио, оставете го в предната част на устата и започнете да го смучете като бонбон, но в никакъв случай не поглъщайте дори и капка от него. Правете това смукане бавно, в продължение на 10-15 минути. Отначало олиото ще започне да става по-гъсто, след това – воднисто, а накрая просто ще побелее и ще трябва да го изплюете в тоалетната, защото е отровно. Течността трябва да бъде бяла като мляко. Ако тя е жълта, значи процесът не е доведен докрай. След процедурата трябва добре да изплакнете устата си с хладка вода. Тази процедура се прави веднъж на ден, най-добре е сутрин на гладно. Но ако някой иска може да повтори и няколко пъти през деня – това няма да навреди. В изплютата течност се намират много възбудители на болести, включително и онкологични. Повтаряйте тази процедура, докато се почувствате бодри, силни и докато се върне добрия ви сън.
 
ИЗЧИСТВАНЕ С ОРИЗ, ДОМАТИ И ВОДА
Интересен метод за очистване на организма от токсините са предложили двама руски учени. Една седмица преди прилагане на метода трябва в трилитров буркан да се залее с вряла вода 1 кг. не полиран ориз. Оставя се така на стайна температура, като на всеки 24 часа водата се сменя с нова. Банката се разлюшква така, че оризът да се преобърне обратно. След една седмица водата се излива, а оризът се изсушава. Точно той е едно от чудесните средства за очистване на организма. Всяка сутрин в течение на три седмици вземаме по 50 г. от този ориз и го варим на каша с вода. Изяждаме порцията без сол и масло. След 4-5 часа през целия ден могат да се изяждат от 1 до 1,5кг. домати. От тях може да се прави салата с една лъжичка олио или зехтин. Докато се прилага този метод, не бива да се изпива повече от 1 л. вода на ден. След един месец този курс за очистване на токсините от организма се повтаря. Най-добре е да се провежда през лятото или късна есен. Той не само ще помогне да очистите и да заздравите организма се, но и да стопите доста от излишните килограми.