За красиви и бели зъби

За красиви и бели зъби

Красивите и здрави зъби са мечта за всеки. В България за съжаление много хора имат проблем със зъбите и страх от зъболекарите. Тревожни са данните за здравните ни органи всеки втори тийнейджър има поне един изваден зъб. Сред жените и мъжете на активна работна възраст броя на зъбите, които ги няма нараства до три, а сред възрастното население на България ченето заменя естествените зъби.

Ако се притеснявате, че това следва ще сполети и вас, то започнете да спазвате следващите няколко съвета за красиви и бели зъби.

 

Измивайте зъбите си по два пъти на ден

Редовното миене на зъби е в основата на здрава усмивка. Миенето на зъбите сутрин и вечер ще помогне не само да имаме свеж и хубав дъх. Но и ще отмие остатъците от храна с микроскопични размери, които полепват по зъбите и са идеална хранителна среда за развитието на микроорганизми включително тези, които причиняват образуването на кариес.

Използвайте вода за уста

Това смятано от много хора за ненужно осигурява чистата не само на зъбите, но и на цялата устна кухина. Използвайте качествени продукт, които са обогатени с фосфор. Те ще заздравят увредения емайл и допълнително ще ви предпазят от образуването на кариеса. Освен това водата за уста прониква на места, недостъпни за повечето четки за зъби.
Водата за уста успокоява също и венците и намалява вероятността от развитието на пародонтит.

Конци за зъби

За съжаление малко от българите са свикнали да ги използват. Конците за зъби са много ефикасни за почистване на остатъци от храна и зъбна плака намираща се между зъбите. Всички зъболекари препоръчват за дълбоко почистване да се използват конци за зъби. Ние обаче ви препоръчваме да използвате конци само три пъти седмично, по-честото им използване може да увреди венците!

За pH в устата

Повечето от микроорганизмите намиращи се в устата се развиват при ниско pH т.е. в кисела реакция, за това добра идея е след всяко ядене да дъвчете дъвка или ментов бонбон.

За бели зъби

Ако имате проблем с цвета на зъбите може да ги предпазите от допълнително пожълтяване като спрете кафето и цигарите или  намалите приема на храни с оцветители. Ако искате да постигнете добри резултати е най-добре да посетите дентален специалист, който да ви избели зъбите, ако обаче имате страх от зъболекарският стол може да пробвате избелване на зъби в домашни условия. Една добра възможност за това са системите за домашно избелване една от най-добрата е Brilliant smile малко известна в България, но може да се закупи.

Здрави зъби