Всяка втора жена се притеснява да се съблече по бански

Всяка втора жена се притеснява да се съблече по бански

Всяка втора жена се притеснява да се съблече по бански

Почти 50% от жените, признават пред анкетиращите, че се притесняват да се пуснат свободно по бански на плажа на морето или пред басейна в родния град. Около 30% от анкетираните жени споделят, че банските ги притесняват много повече, от това да се пуснат по невино бельо пред симпатичен мъж, когато са с него за първи път.

Около 64% от жените споделят, че притеснението им да носят свободно бански костюми, се дължи проблеми в коремната област, която е и най-проблемната област на жените през 21век. Освен отпуснато коремче жените се притесняват от паласките т.нар. любовни дръжки.

Едва 15 % от жените се притесняват да носят бански поради малък бюст. Около 79% от жените споделят, че прикриват проблемните области с помощта на шалове или рокли и никога не остават само по бански. Проучването показва, че притеснение от това как изглеждат по бански имат предимно жените на възраст между 20 и 25 годишна възраст.

Други интересни резултати са и желанието на жените да постигат по-добра фигура преди да започне сезона на банския. Около 30% от жените започват да посещават фитнес зала или близкия стадион още през май месец, а около 40% от останалите през юли. Почти всички жени на възраст между 20 и 30 годишнина възраст споделят, че започват диета за отслабване с началото на пролетта.

Бански