Всяка втора жена се притеснява да се съблече по бански

banskiВсяка втора жена се притеснява да се съблече по бански

Почти 50% от жените, признават пред анкетиращите, че се притесняват да се пуснат свободно по бански на плажа на морето или пред басейна в родния град. Около 30% от анкетираните жени споделят, че банските ги притесняват много повече, от това да се пуснат по невино бельо пред симпатичен мъж, когато са с него за първи път.

Около 64% от жените споделят, че притеснението им да носят свободно бански костюми, се дължи проблеми в коремната област, която е и най-проблемната област на жените през 21век. Освен отпуснато коремче жените се притесняват от паласките т.нар. любовни дръжки.

Едва 15 % от жените се притесняват да носят бански поради малък бюст. Около 79% от жените споделят, че прикриват проблемните области с помощта на шалове или рокли и никога не остават само по бански. Проучването показва, че притеснение от това как изглеждат по бански имат предимно жените на възраст между 20 и 25 годишна възраст.

Други интересни резултати са и желанието на жените да постигат по-добра фигура преди да започне сезона на банския. Около 30% от жените започват да посещават фитнес зала или близкия стадион още през май месец, а около 40% от останалите през юли. Почти всички жени на възраст между 20 и 30 годишнина възраст споделят, че започват диета за отслабване с началото на пролетта.

Бански