СУТИЕНИТЕ С ТРИСТЕПЕННО ЗАКОПЧАВАНЕ СА НАЙ-УДОБНИ

СУТИЕНИТЕ С ТРИСТЕПЕННО ЗАКОПЧАВАНЕ СА НАЙ-УДОБНИ

Сутиенът не само поддържа бюста и го запазва стегнат, но от него до голяма степен зависи и как ще ви стои облеклото. Затова трябва да бъдете много внимателни при избора на сутиен. Не бива да се подлъгвате по номерацията на бельото, тъй като тя варира в различните държави, а и не всички фирми спазват стандартите. Затова обезателно премерете сутиена, преди да го купите.

Първо трябва да обърнете внимание на размера на чашките. Той варира от А до Е, в зависимост от тяхната големина. Изискването, което трябва да спазвате, е плътно да прилягат към гърдите ви, без обаче да ги сплескват. Ако са твърде широки, има опасност сутиенът да се намачка и вдлъбне и търсеният ефект да се превърне в дефект. Когато са тесни, бюстът неестетично изскача над тях, а и може да се деформира с времето.

Дамите с пищни гърди ще се чувстват най-добре с чашки, съшити от две отделни парчета плат, съединени с хоризонтален ръб. Горната им част може да е дантелена, долната обаче обезателно трябва да е от плътна материя, за да осигурява поддръжката на бюста. Ако имате малки гърди, е добре чашките да са от едно-единствено парче – подплатено със силикон или дунапрен. В противен случай има опасност сутиенът неестествено да се очертава под блузата ви.

Освен това е препоръчително да притежавате сутиени в два последователни размера, тъй като големината на бюста варира в зависимост от хормоналните промени в женския организъм. Той е по-пищен в дните преди менструация и по-малък непосредствено след нея.

По същата причина моделите с тристепенно закопчаване са по-удобни, отколкото тези с една единствена кукичка. Що се отнася до презрамките, добре е те да могат да се регулират. Уверете се, че закопчалките им не съдържат никел, защото голяма част от хората са алергични към този метал и той предизвиква сърбежи и обриви при тях. Когато затворите сутиена, задната му част трябва да е на същото равнище като предната, а да не се качва нагоре.