ПРОДУКТИ КОИТО ГАРАНТИРАТ СТРОЙНА ФИГУРА

figuraВсяка жена иска да има перфектна и стройна фигура. Как да го постигне? Добре е да знаем, че има храни, които карат мазнините да се топят по-бързо и да ги включваме редовно в менюто си.

ПАТЛАДЖАНИ

Патладжаните натрупват манган, които ни прави стройни. Манганът кара клетките да поглъщат глюкозазата и не им позволява да натрупват мазнини, а ние да се сдобиваме с целулит.. Цинкът усилва действието на мангана. Тези които искат да отслабнат, трябва да приемат 2-5 пъти повече манган, отколкото цинк. Идеалното съотношение – мед – цинк се съдържа в патладжана. Подобни свойства имат и други плодове и зеленчуци с виолетов цвят – сливи, цвекло, червени боровинки, къпини и тъмни сортове грозде.

 

ТИКВИЧКИ

Пектинът и растителните фибри, съдържащи се в тях, се свързват с мазнините и въглехидратите в стомаха и така пречат на усвояването. Тиквичките са богати на цинк, мед и селин – без тези минерали мазнините не изгарят.. Приготвяйте тиквичките на пара или печени тъй като при пържене губят полезните си вещества. При задушаване на тиквичките не слагайте много олио.

 

ПОСТНО МЕСО

Постното месо е източник на карнитин, които пречи на натрупването на мазнините. Дори тези мазнини, които са се отложили благодарение на  карнитина изгарят без остатък. Яжте само постно месо, колкото по-мазно е то толкова по-малко карнитин съдържа.

 

БАДЕМИ

В бадемите /тиквените и слънчогледовите ядки/ се съдържа бор. Този минерал ни помага да запазим фигурата си стройна, а неговия дефицит нарушава изработването на женските полови хормони, които ни предпават от натрупване на мазнини. Само 5-6 ядки ни доставят нужното количество бор. Не прекалявайте, защото тези продукти са висококалорични

 

Телешки черен дроб

Диетолозите са на мнение, че всички които искат да отслабнат, трябва да включат в менюто си телешки черен дроб. Той съдържа много желязо, при това в лесно усвояема форма. А този минерал влиза в състава на хемоглобина, пренасящ кислород от белите дробове към тъканите. Така, че без него няма как да изгорим мазнините. Желязото се съдържа и във вътрешноклетъчните ферменти, които произвеждат енергия чрез окисляване на мастните клетки. Това означава, че при недостиг на желязо организмът започва да натрупва мазнини.

 

МОРСКО ЗЕЛЕ /ЛАМИНАРИЯ/

В това водорасло се съдържа уникална комбинация от витамините А, Б1, Б2,Б12, С,Д, а също  така около 40 минерала, които са необходими на организма, за да разгради подкожните мазнини и да изведе от тялото образувалите се продукти на обмяната. Получава се двойно действие – намаляване на теглото и детоксикация. Главна роля играе йодът, които в тезе водорасли е 150 пъти в повече от останалите плодове и зеленчуци. Този елемент стимулира обмяната.