СТЕГНЕТЕ БЮСТА И С ДОМАШНИ ПРОЦЕДУРИ

СТЕГНЕТЕ БЮСТА И С ДОМАШНИ ПРОЦЕДУРИ

Кожата на деколтето е деликатна и се нуждае от толкова грижи, колкото и лицето. За съжаление повечето дами забравят, че с годините тя загубва своята еластичност. За да съхраните кожата млада е необходимо да полагате специални грижи. Ако нямате време за  домашни процедури, козметичните фирми предлагат стягащи серии гелове и пластири, както и кремове с екстракт от бяло грозде. Те по естествен начин укрепват мускулите на гърдите и имат лифтинг ефект върху кожата. Специалистите съветват да съчетаваме козметиката за бюст с домашни процедури.

ПИЛИНГ

За зоната на деколтето трябва да ползваме мек скраб. Нанася се с нежни кръгови движения, като зърната на гърдите се заобикалят. Ето и една рецепта: Смесете 1 глава броколи, накълцана на малки парченца, по ½ к.ч. сметана и кисело мляко. Разбъркайте маската и я положете върху гърдите и деколтето. Скрабът деликатно ексфолира кожата и я подхранва. Измийте с хладка вода след 10 минути.

ХИДРОМАСАЖ

Известно е, че обливанията на гърдите с хладка вода повишават еластичността на кожата, стягат и подобряват кръвообръщението. Контрастният масаж с душ трябва да се прави всеки ден по няколко минути. В никакъв случай температурата на струята не бива да травмира деликатната зона. Масажирайте с не много силна струя хладка вода, като описвате на всяка гърда по 10 кръгови движения в посока на часовниковата стрелка и в обратна. Или пък си направете масаж на бюста с гъба, напоена със студена вода, в която сте прибавили етерично масло от мента. То има охлаждащ ефект.

За да удвоите действието на хидромасажа, в областта на бюста нанесете тънък слой мед и с водна струя ‘’играйте’’ в посока нагоре-надолу и вляво и вдясно. Масажът може да си направите и във ваната. Заемете поза лотос и едновременно с пръстите на двете ръце правете кръгови движения по часовниковата стрелка, след това в обратната посока. Продължете с нежни поглаждащи движения в посока нагоре, като подържате с другата основата на гърдата.

Масажът с билки също е ефективен. Направете си парна ваничка с треви. Залейте по 150 г. мащерка и цветове от лайка с 2 л. вода и ги варете на слаб огън Като кипнат ги махнете от котлона. Оставете ги за 30 мин. настрана и прецедете. Излейте отварата в съда, наведете се над парата, насочена към бюста за 10 минути. Когато усетите, че кожата е достатъчно навлажнена, започнете масажа, като изберете някои от горепосочените движения.

Ако нямате много време, направете следната процедура. Обвийте в два слоя марля натрошени парченца лед и ги поставете в зоната на деколтето за няколко минути.

ТОНИЗИРАЩА МАСКА

Изстудете за час-два в хладилника една голяма зелена ябълка, изцедете сока й. В него напоете две парчета марля и ги сложете върху гърдите за 20 минути. Изплакнете с контрастен душ, редувайки студена и хладка вода.

МАСКА С КРАСТАВИЦА

Тя овлажнява и освежава, стимулира кръвообръщението и отнема червенината от кожата. Замразете във фризера кръгчета краставица и ги подредете върху гърдите и деколтето. След 15 минути ще усетите стягащото им действие. Махнете ги и минете кожата с тампон напоен с хладка вода.

СТЯГАЩА МАСКА

Пуснете в блендера един средноголям почистен портокал. Към кашата прибавете разбит на пяна белтък и нанесете на гърдите. Покрийте с парче марля и след 15 минути изплакнете.