Спирала за очи - инструкции за красота

Спирала за очи - инструкции за красота

Почти всяка втора жена използва спирала за очи. Понякога дори се налага да поставяме спирала за очи повече от веднъж на ден. Какво обаче още трябва да научим за да може да се гримираме правилно, за да имаме наистина максимален ефект дори от обикновените спирали.

Спирала посока за поставяне

Много е важно да спазвате винаги правилната посока на поставяне на спиралата за очи. Тя е от корените към върха на миглите. В момента на движение на миглите е заключена тайната на дългите мигли, колкото повече доближавате четката на спиралата до клепачите толкова по-дълги ще изглеждат визуално и вашите мигли. Разбира се тука трябва да внимавате може би повечето жени са усетили неприятното чувство да бръкнете с четката на спиралата в окото и неприятното лютене на очи за това трябва много да внимавате.

Един друг трик, който би малко жени знаят е, че ако при поставянето на спиралата за очи, движат четката наляво и дясно (зиг-заг) ще успеят да се справят със слепналите мигли. Ако спазвате това правило, когато използвате спирала за очи ще успеете да достигнете по-голям обем на вашите мигли. Да не говорим за изразителността на очите.

За максимален ефект на вашите мигли. Когато четката е достига края на миглите затворете клепачите по този начин ще постигнете извиване на краищата. Това последното движение освен да извие миглите ще ви помогне да премахнете остатъчните количества от спиралата за очи от вашите мигли.

Нека да обощим до тук какво свършихме – направихме миглите визуално по-дълги, направихме ги по-обемни, извити в краищата и почистени от излишното количество спирала за очи.

Още съвети при поставяне на спирала

В горните няколко реда ви описахме какъв е правилният начин да работите с четката на спиралата за очи, но нека сега влезем в някои тънкости с които се сблъсква всяко едно момиче в домашния си козметичен салон.

Изсъхнала спирала за очи

Може би сред десетината спирали за очи имате някои, които не сте ползвали дълго време или сте я забравили леко отворена. Това ще доведе задължително до изсъхването на спиралата за очи. Изсъхналата спирала е символ на нуждата да си купите нова, но все пак от старата може да се възползвате максимално. Това, което ви е нужно е да добавите 1-2 капки от млякото, с което почиствате лицето си. След това с помощта на четката разнесете хубаво в спиралата за очи. Имайте предвид, че този трик може да ви спаси един максимум два пъти!

Нанасяте на втори слой спирала

Често при по-некачествените спирали за очи се налага повторно нанасяне на спирала върху миглите, за да го направите правилно е нужно да поставите втория слой, още преди да е засъхнал първия. По този начин ще успете да предотвратите образуването на напластявания от спирала и слепването на мигли.

Не потапяйте четката във флакона многократно

Една от най-големите грешки, когато жените поставят спирала на очите си е многократното потапяне на четката във флакона. Това е масово допускана грешка и не бива вие да я правите. След потапяне четката поема необходимото количество спирала. При многократното потапяне на четката се вкарва по-голямо количество въздух, което разваля спиралата по-бързо и я кара да изсъхва!

Спазвайте тези няколко правила при поставянето на грим ще имате винаги перфектни мигли все едно направени от професионален гримьор.

Спирала за очи