СИЛИКОН В УСТНИ – ХИТ ИЛИ КАРИКАТУРА?

силиконИзкуственото уголемяване на устните чрез хиалуронова киселина е рутинна процедура, предпочитана както от звездите, така и от  обикновени хора, които искат да се подмладят или да си предадат повече сексапил. Но има опасност да постигнете и обратния ефект – да  се превърнете в карикатура на самите себе си.

Питате се струва ли си да си уголемите устните? Донякъде може би да, щом години наред не намалява интересът към медицинските интервенции за промяна на формата или за увеличение на устните. Убеждението, че плътните устни придават повече красота и сексапил, както и , че подмладяват, е толкова силно, че все повече хора – предимно жени – се решават на такава лекарска намеса. Ако обаче наистина сте решили да си уголемите устните, трябва да знаете, че важно условие за успеха е то да се извърши от опитен специалист със сигурна ръка и творчески подход.

Процедурата по уголемяване на устните изглежда лека, но, това съвсем не е така. Всяка уста изисква различно моделиране и подчертаване на индивидуалните черти, необходими са прецизност и изключителен усет. Ако специалистът , който извършва интервенцията няма достатъчно опит, обикновено действа по един и същи начин при всеки пациент, затова често по улиците срещаме еднакви устни.

Ако решите да си уголемите устните добре е да знаете още:

         седмица преди да се подложите на разкрасяване не бива да приемате обезболяващи препарати, тъй като те могат да увеличат кървенето по време на интервенцията.

         Инжектирането на хиалуронова киселина се прави с местна упойка и обикновено трае 30 минути

         След процедурата трябва да се пие много вода и да се избягват горещите напитки

         в никакъв случай не трябва да се затопля областта около устата

         две седмици след уголемяването на устните не трябва да се излагате на слънце, да посещавате солариум или сауна

         увеличаване или моделиране на устните е недопустимо при бременност, кърмене, месечен цикъл и след приемане на аспирин и противовъзпалителни медикаменти.

         Хиалуроновата киселина е противопоказна за чувствителни към нея хора, при кожни заболявания в областта на планираната интервенция, не се препоръчва и едновременното й прилагане с лазерно лечение, с дълбок химичен пилинг на лицето

 

Силикон в устните