Шалове мода 2023 - 2024

Шалове мода 2023 - 2024

През последните 2-3 години задължителен аксесоар на всяка жена освен дамската чанта се превърна и дамския шал. Шаловете от типично зимен аксесоар се превърнаха в целогодишна част от визията на много жени. Дори и през горещите летни дни, модните върхове бяга покорени от нежни копринени шалове. През есента и зимата модните тенденции също ще бъдат завладени от този моден аксесоар.

През есента и зимата обаче носенето на шалове е не само модерно и подходящо за завършване на цялостната ви визия, но е полезно и за взето здраве! Шала затопля врата и ви предпазва от настинки.

От модна гледна точка шаловете са перфектният аксесоар, който може да предаде нова цялостна визия дори и на стари дрехи. Това наложи шаловете, като задължителен аксесоар в гардероба на всяка една жена.

Еволюция на шаловете

Вече споменахме, че от типичен зимен аксесоар, шаловете се превърнаха в целогодишно украшение по женските тела, но развитието на шаловете не спира само до тук. В историята им се наблюдава промяна в материята от която са направени. Първите шалове може би както и на много наши читателки са били изплетени от техните баби, а преждата от които са били изплетени шаловете са били най-вероятно естествена вълна.

Днеска шаловете от естествена вълна също са на мода. Само, че за разликата от бабините шалове, днес модата на вълнените шалове е да бъдат с големи дупки види от всички. Значително по-често срещани по модните магазини са шаловете от памук и коприна. Те не топлят както едно временните шалове, но безспорно имат много голям плюс към общата на визия.

Освен сред материята промяна се наблюдава и във формата на шаловете. Традиционно шала има силно издължена правоъгълна форма. Днеска голяма част от шаловете запазват тази форма, но към тях се добавят и такива с триъгълна форма.

Шалове мода 2023-2024

През тази година сред всички шалове се открояват като модни лидери, шалове с продълговата форма, които покриват не само цялата шия на жената, но и раменете придаващи изключително женственост на дамската фигура.

Когато избирате шал имайте на предвид материята, от която е изработен. Ако шала ви боцка, по-добре не го взимайте, защото това ще доведе до неудобство в носенето.

Връзване на шалове

Може би това е голяма тънкост, а други го смятат за подробност. Има различни методи за връзване. Един от най-често срещаните това е немският начин на връзване при него се прави примка и приз нея се прекарва шала. Този начин на връзване на шалове е много подходящ, когато целим шала да ни предпази гърлото от настинка, но не е много естетически издържан и определено не е много подходящ за жени.

Значително по естетически издържани са дългите шалове, които се намотават два или повече пъти около врата, а краищата на шала се спускат свободно надолу от раменете. Тук може да бъдете и малко по-модерни, като единия край да падне от страна на гърба другия край на шала да падне от пред на гърдите.

Френският възел се прави по следния начин: шалът се сгъва така, че да се получи тесен правоъгълник, който няколко пъти се омотава около шията и се завързва на обикновен възел отстрани.

Ако все още не разполагате с шалове ви препоръчвам да почнете да обикаляте магазините. Причината е, че това е моден аксесоар, който е наличен в ограничени бройки и може да се окаже, че сте си харесали шал, а на следващия ден той вече е продаден!

И не забравяйте, че през зимните месеци шаловете освен модерни аксесоари те са средство за стопляне! Комбинацията между хубав шал и шапка е задължителен за всяка дама!

Шалове