ПУДРА – КАК ДА Я НАНАСЯМЕ

pudraПудрата прахообразна или на перлички се нанася след дневния и тонизиращия крем..

Функцията на пудрата е да фиксира грима, за да държи по дълго време.

 

Цветът на пудрата трябва да е като тена на кожата или с един тон по светла. В никакъв случай по-тъмна от него, защото стои неестествено и подчертава бръчките.

Прахообразната пудра се нанася щедро с дебела четка на тънък слой и се разпределя равномерно по кожата. По този начин ще омекотите чертите на лицето. Задължително напудрете зоната около очите, миглите и устните. С този трик сенките за очи и червилото ще се задържат по-дълго, а тушът върху тънкия слой пудра на миглите ще ги сгъсти. Нанесете няколко пласта пудра върху Т-зоната /брадичката, носа и челото/, която е с много мастни и потни жлези.. Започне ли лицето да лъщи през деня попийте с  козметична салфетка. След това гребнете с пухчето малко компактна пудра и го поставете към кожата.

 

Ако сте прекалили с прахообразната пудра прокарайте чистата четка и ‘’издухайте’’ излишното количество.

 

Компактната пудра е перфектна за фиксиране на грима в движение. Затова винаги я дръжте в чантата си, ако искате кожата ви да е гладка и матирана по всяко време. Нанасяйте я с плоска козметична гъба и с внимателни кръгови движения. Ако под пудрата има грим, внимавайте да не го развалите.

 

С пудрата може да моделирате лицето си.

Тясното лице ще разширите оптически с по-светла, а широкото ще стесните, като нанесете отстрани по-тъмни нюанси.

Широкият нос ще стане по-фин, ако го напудрите в по-тъмен тон, отколкото е лицето ви. За целта използвайте дебела четка и прелейте нюансите, за да няма разлика.

 

Тъмните кръгове под очите ще ‘’изтриете’’ с коректор, чиито съставки са с успокояващо, противовъзпалително и с хидратиращо действие. Върху него сложете светла пудра.

 

Ако искате да сте с изпъкнали скули като на модели, си поиграйте с два цвята пудра. По-светлия нанесете над костта на скулата, а по-тъмния – върху вдлъбнатината в посока от ухото към устата.

 

При възпалена кожа използвайте антисептична пудра. Тя съдържа специални антибактериални съставки, които действат лечебно на кожата. Нанася се с памучен тампон, които след това се изхвърля.

 

Пудрата във вид на перлички придава свежест на кожата. Тя се нанася с дебела четка. Частичките от перличките се смесват на четката и се нанасят на фин прозрачен слой. Те отразяват светлината и омекотяват чертите на лицето.

 

На пазара се предлагат и пудра  със златист или сребърен блясък. Тя се нанася на местата, които искате да подчертаете – скули, деколте. Препоръчва се за вечерни партита.

Пудра за лице