Как да се спасим от пролетната умора

Как да се спасим от пролетната умора

Още в самото начало на пролетта, когато слънцето започне да се показва освен усмивките по лицата ни, доста често започваме да се прозяваме. Това е времето в което ни наляга пролетния мързел или наричан за по-галено пролетна умора.

Причина за пролетната умора

Лекарите и специалистите са на различни мнения на какво точно се дължи пролетната умора, лично за нас една от причините това е изтощаването на организма от дългата зима, зимния грип и настинките. Организма иска почивка, а какво по приятно от това да спиш до късно, да се събудиш да не ти е студено и да се наслаждаваш а слънцето и любовта .

Пролетната умора обаче е нещо вредно, когато имаме да свършим важни задачи на работното място, когато искаме да постигнем красиво тяло и най-вече за собственият ни тонус.  Ако сте решили да борите пролетната умора, нека да ви помогнем.

Заредете организма с въглехидрати

Въглехидратите са най-лесно достъпното гориво за организма. За предпочитане е да си похапвате въглехидрати с удължено освобождаване. Такива се съдържат в зърнените храни, мюслито, също така в плодовете като ябълки и банани. Наблегнете на тези храни във вашето ежедневие, а винаги когато почувствате умора, може да си позволите да похапнете нещо сладко.

Пролетта не е подходящо време за диета

Разбира се има се предвид началото на пролетта и ниско въглехидратните диети (НВД). През този сезон ако сте решили да пазите линия е добре да наблегнете на зеленчуците родно производство – спанак, лапат – богати на желязо, свежи марули, репички и прочие.

Енергийните напитки са на мода

Пийте освежаващи напитки – горещо кафе (което може да ви събуди дори само с аромата си), черен чай, който също е богат на кофеин и в крайна сметка може да заложите на изпитани и доказани енергийни напитки съдържащи таурин, разбира се не прекалявайте с тях.

Витамините са много важни

Пролетната умора се бори най-успешно с мощна доза витамини. Добре е в началото на пролетта да се приемат мулти витамини с минерали, който не само да се преборят с умората ви, но и да повишат имунната ви защита. При смяната на сезоните, човек най-лесно се разболява.

И най-важното за да борите пролетната умора, трябва да се забавлявате и усмихвате. Доказано е, че хората които отделят по-голямо време за забавления и хоби, се подават много по-трудно на пролетната умора.

Пролетна умора