ПРИЧЕСКА ЗА ПЛАЖА

прическиЧудите се какво да правите с косата си на плажа? Не можете да решите дали да я оставите да пада свободно или да я събирате в опашка? Не обичате да носите шапки, но все пак искате да предпазите косата си от слънчевите лъчи? Основното правило е да не изпадате в крайности по отношение на плажната си прическа. Водата, морският бриз и подритващите пясък деца, така или иначе ще я разбъркат, затова колкото по-непритенциозна е тя, толкова по добре. Предлагаме ви няколко съвета как да постигнете този ефект и в същото време да запазите косата си здрава.

1.      Няколко дена преди да се отправите на почивка, се подстрижете. Така ще се отървете от сухите краища и ще ограничите пораженията от слънцето.

2.      Всяка сутрин, преди да излезете, нанасяйте върху косата си балсам без отмиване, за да предотвратите прекаленото изсушаване. На козметичния пазар се предлага огромно разнообразие. След балсама е препоръчително да ползвате спрей със слънцезащитен фактор. Това важи с още по голяма сила, ако косата ви е боядисана.

3.      Ако решите да оставите косата си свободна, няма абсолютно никакъв смисъл да я изправяте. Точно обратното – придайте й разбъркан вид или я направете на вълни с помощта на самозалепващи се ролки. В случай, че искате да приберете косата, за да не ви се пречка, заложете на хлабав кок или опашка. Още по-удобно ще ви бъде, ако си направите странична  плитка , но не много стегната.

4.      Ако имате къса коса, нанесете стилиризираща паста, която ще заглади краищата и ще действа като допълнителна защита срещу слънцето.

5.      Посегнете смело към аксесоарите за коса – ленти, фиби, шаливе, ластици. Трябва обаче да ги съчетаете с банския си  и да внимавате да не са прекалено екстравагантни, защото мястото на такива аксесоари не е на плажа. Когато си изберете лента или шал, се уверете , че са изработени от мек плат, който няма да дразни кожата на главата ви, когато се затопли прекалено от слънцето.

6.      Не тръгвайте за плажа, без да сложите в чантата си гребен или четка. Вярно е, че солената вода е добър стилизиращ ‘’ продукт’’, но въпреки това надали ще е особено приятно косата ви да стои залепена няколко часа.

7.      За да сте сигурни, че косата ви няма да позеленее при къпане в басейн, винаги я изплаквайте с чешмяна вода, преди да влезете да плувате.

8.      След като се приберете от плажа, измиите косата си с деликатен шампоан колкото е възможно по-бързо. Избягвайте обаче да ползвате сешоар. Косата ви и без това ще се изсуши по време на престоя ви на плажа, така че никак не е разумно да увеличавате вредата.

Прически