ПРИЧЕСКА ЗА АБИТУРИЕНТСКИЯ ВИ БАЛ

прически за балаИскате да сте шармантни на бала, да има нещо сценично в прическата ви в стил Холивуд или да сте с неотразим звезден блясък. Правата коса на букли ще ви подсигури именно желаната визия.

КАК ДА Я ПОСТИГНЕТЕ – Измийте и подхранете косата с балсам. Попийте с кърпа и нанесете равномерно лосион за обем по цялата дължина на косата. Изсушете с плоска четка.

 

Разделете косата на път и навийте кичурите на затоплени ролки от среден размер. Първата ролка поставете, като издърпате косата надолу и я навийте навътре. Втората  ролка се поставя над ухото и косата се навива навън. Направете същото и от другата страна. Навийте три ролки в основата на тила. Разделете останалата част от косата на тила на път и навийте напред към лицето. Изчакайте ролките да изстинат напълно. Махнете ги и разрешете косата с голяма плоска четка.

ПРИДАЙТЕ ОБЕМ – Необходимо е да предадете движение на косата. Така ще пригладите хвърчащите коси и ще полирате косъма.

Придайте обем, като разрешите косата отдолу на врата. Накрая фиксирайте бухналата коса с лак, за да задържи желаната форма.

Когато навивате косата на ролки, внимавайте да не затягате краищата. Ако го направите, те ще станат хвърчащи и ще се развали непринуденият вълнообразен ефект на прическата.

 Най-добре е преди навиването да ги срешите с широк гребен с топчета.

ПРИЧЕСКА ЗА АБИТУРИЕНТСКИЯ ВИ БАЛ